Lovassport

2023.05.01. 19:49

Boyd Exell is járt Szilvásváradon, és megvan a négyesfogathajtó világbajnokság időpontja

Eldöntötték, hogy szeptember elején rendezik jövőre a szilvásváradi világbajnokságot.

T. B.

Ismét várják a lovassport szerelmeseit

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Megvan a szilvásváradi négyesfogathajtó világbajnokság időpontja, 2024. szeptember 4-8 között rendezik az eseményt, tette közzé az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad. Cseri Dávid igazgató portálunknak elmondta, hagyományosan augusztus végén, szeptember első felében tartják a világeseményeket, kontinens bajnokságokat, hiszen arra a világkupa versenyeken lehet minősülni, s mindenkinek lehetőséget adnak, hogy megszerezze a kvalifikációt. Azért döntöttek most a szeptember eleji időpont miatt, mert bár a fogathajtás nem olimpiai sportág, azon a nyáron rendezik Párizsban az olimpiát, egy korábbi rendezési időponttal kevesebb nézői és médiafigyelem irányulna a világbajnokságra.

Cseri Dávid elárulta, a szervezőbizottság összetétele most véglegesedik, zajlanak az egyeztetések a Magyar Lovas Szövetséggel és az Agrárminisztériummal. Hamarosan megépítik a maratonpályán a világbajnoki rendezéshez szükséges nyolcadik akadályt, illetve infrastruktúra fejlesztések lesznek még a következő bő egy évben.

Lefoglalják a szállásokat is, hiszen a szervezőknek, rendezőknek biztosítani kell a szállást, helyben, Szilvásváradon szállásolnak el mindenkit. A marketing munkát már megkezdték a tavalyi római világbajnokság alkalmával.

A ménesgazdaság igazgatója beszámolt arról is, hogy két héttel ezelőtt Szilvásváradon járt a regnáló világbajnok, az ausztrál Boyd Exell, edzőtábort tartott, valamint kikérték véleményét a pályáról. Látogatását azonban nem szánták nyilvánosnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!