Könyvbemutató

2023.05.19. 16:51

Egerbe is elhozták a Láthatatlan árvákat

A novellák átérezhetővé teszik, mit élnek át a szerfüggő családban felnövő gyerekek.

G.R.

Hoffmann Katalin felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus - Láthatatlan árvák - az egri RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat könyvbemutatója Egerben

Forrás: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

„Attól, hogy rákérdez valaki, csak egy valamitől félsz jobban, hogy nem kérdez rá senki…” Hogy ne kelljen egyedül keresni a válaszokat…megjelent a Láthatatlan árvák című könyv. Ezzel ajánlja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat azt a hiánypótló kiadványt, amelyet Egerben is bemutattak pénteken a Egri RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat jóvoltából. A novelláskötet a máltaiak „Apa, anya, pia”, vagyis a szenvedélybeteg szülők gyermekeit segítő programjának legújabb kiadványa, mely segít átérezni és megérteni, mi játszódik le a gyerekekben, mikor apa vagy anya szerfüggő.

A Bartakovics Béla Közösségi házba pedagógusokat, szociális segítőket, érintetteket vártak a könyvbemutatóra, ahol Hoffmann Katalin terapeuta előadása vezette be a programot. Ebben arról beszélt, hogy milyen traumákat szenvednek el a függő családban felnövő gyerekek, milyen szerepeket vesznek magukra, hogy diszfunkcionális családjukban túléljék a traumákat. De elmondta azt is hogy milyen következményekkel számolhatnak felnőttként az ilyen családokból jövők, ha nem kapnak segítséget.

A könyvbemutatón megszólaltak a Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálat szakemberei, Kormos Piroska, szociálpedagógus, a Fogadó "Apa, anya, pia" program munkatársa és Frankó András családterapeuta, az AAP program vezetője is.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!