Író-olvasó találkozó

2023.05.23. 16:17

Erős idegzetűeknek szól Keszthelyi Gréta Kata regénye

Az ifjú szerző a Vékony jégen című kötetéről beszélt a gyöngyösi olvasóknak.

Sz. Sz. I.

Keszthelyi Gréta Kata az író olvasó találkozón a gyöngyösi városi könyvtárban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Keszthelyi Gréta Kata író volt a vendég a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban a kedden rendezett író-olvasó találkozón. A számos ifjú olvasó jelenlétében lezajlott beszélgetés a rendkívül fiatal irodalmár első regényéről szólt. A Vékony jégen című kötetnek két fő témája a családon belüli erőszak, illetve az anorexia. Mint megtudtuk, a családon belüli erőszak a regény fiktív oldalát képviseli. Azonban a serdülőkorban nagyon gyakori pszichés eredetű evészavar az ifjú írónőt is súlyosan érintette évekkel ezelőtt. A regénybeli főhős is anorexiában szenved, gondolatai az író egykori képzeteit idézik fel.

A szerző a terápiás kezelések során naplót vezetett, feljegyzéseket készített. Mindig nagyon szeretett írni, megfogalmazása szerint történetekben látja a világot. Kezdetektől világos volt számára, hogy a betegsége tapasztalatait valamilyen formában egy történetbe önti. A könyv a szerző gyógyulásának dokumentuma, mély érzelmeket kavar fel. Keszthelyi Gréta Kata szerint az elolvasásához az erős idegzetűeknek is mély levegőt kell venni, mint ahogy a megírásához is az kellett. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!