Absztrakt

2023.06.17. 13:00

Egri festő fanyar koktélja a Kempinskiben

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszinti – Promenade – galériájában szeptember végéig tekinthető meg az ungvári születésű, Egerben élő, Magyar Ezüst Érdemkereszttel elismert festőművész, Krüzsely Gábor Attractio című kiállítása.

S. S.

Krüzsely Gábor képeiből nyílt kiállítás a Kempinsky Hotel Corvinus kiállítótermében

Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest/Facebook

A tárlat beharangozó szavai szerint nyárindító szürrealizmussal, fanyar koktélként ható absztrakcióval is találkozhatunk a Kempinski Hotel Corvinusban nemrégiben megnyitott kiállításon.  Krüzsely Gábor képei sajátosan fogyasztható, intellektuális iróniával lépik át a képzőművészet bevett kategóriáit.

Jellegzetes alkotásain könnyedén olvadnak egymásba az absztrakt és szimbolikus rétegek, a teret meghajlító 3D és szinte egzotikus kalligráfiába hajló grafikai megoldások. A művész – a 21. század hajnalán megújuló szürrealizmus kiváló magyar képviselőjeként – triviális valóságunk megszokott mozdulatait és hétköznapi asszociációit keserédes összetevőként keveri újra, és műalkotásainak egyszerre merülhetünk el szinte étvágygerjesztő színeiben és vonalaiban, figuráiban és hangulataiban.

Miközben a színek és alakok folyamatosan mozognak, labdáznak, sportolnak, táncolnak, külön megfejtendő értelmet adnak a festmények felszínén átiramló vonalrendszerek, számunkra új jelentéshálókat feltárva. Térben és időben vándorló, igazi örök pillanatokat kapunk a triviális benyomásainkon túllépve. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!