Könyvbemutató

2023.06.24. 09:30

Pedagógia és kereszténység viszonyáról szól a megjelent kötet

A tudományos konferencia esszenciáját olvashatjuk a kötetben.

M. H.

A kötet az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskola és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont közötti együttműködésnek köszönhető

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Pedagógia és kereszténység címmel jelent meg egy kötet, mely az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskola és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont közötti együttműködésnek köszönhető. A két kutatóhely a könyvbemutatót megelőzően június 2-án Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem dísztermében konferenciát szervezett.

A Pedagógia és kereszténység címmel megrendezett esemény célja a címben jelzett két terület viszonyának történeti és neveléstudományi szempontú szisztematikus vizsgálata volt. Ennek a konferenciának a szerkesztett anyagát olvashatjuk a kötetben, melyet csütörtökön a Tittel Pál Könyvtárban mutatták be. Elhangzott, mások mellett neveléstörténeti metszeteket, nevelésfilozófiai perspektívákat is olvashatnak a kötetben illetve a reformpedagógia és a vallási reformmozgalmak kapcsolatáról is szól. A kötetről Novák István, delegált általános rektorhelyettes, Pukánszky Béla, a Neveléstudományi Doktori Iskola vezetője, Sárkány Péter a Társadalomtudományi Intézet igazgatója és Schwendtner Tibor, a Filozófia Tanszék vezetője értekezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!