Rendezvény

2023.06.01. 18:47

Tíz előadás az Agria Nyári Játékok nagyszínpadán + videó

Több műfaj és több korosztály számára is kínálnak produkciókat a nyári szezonban.

T.B.

Sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Idén is megrendezik az Agria Nyári Játékokat. A beharangozó sajtótájékoztatón Minczér Gábor, Eger alpolgármestere köszönte meg Kelemen Csabáné Lengyel Edina főszervezőnek, hogy sok munkát végzett a rendezvénysorozat létrejöttében és a nehézségek ellenére ismét színvonalas programok lesznek.

Kelemen Csabáné Lengyel Edina kiemelte, az előadások helyszíne idén a várban felállított szabadtéri színpad lesz. Változatos előadások szerepelnek a programban. Július elsején a Valahol Európában darabot láthatja a közönség a Magyarock Dalszínház előadásában. Július 8-án pedig A padlás című musicalt a Veres 1 Színház bemutatójában. Ez tavaly már szerepelt a repertoárban, és a nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel újra játsszák. Július 12-én Szeretnéd-e még…? címmel Szécsi Pál emlékkoncertet ad Gergely Róbert. Július 15-én a Charley nénje című zenés vígjáték, majd 19-én az Apácák című musical következik, előbbit a Mandala Dalszínház, utóbbit a Zenthe Ferenc Színház mutatja be.

Július 26-án az operett kedvelői örülhetnek a Luxemburg grófja című előadásnak (Pesti Művész Színház), 28-án pedig az 1x3 néha 4 című komédia zárja a hónapot a Veres 1 Színház előadása. Augusztus 4-5-én az Egri csillagok című musicalt láthatja a közönség, majd 8-ánVersendi Kovács József és a Tambura Cigányzenekar koncertezik.

A tájékoztatón Gergely Róbert a Szécsi Pál emlékkoncertről elmondta, a Stúdió 11 Comboval közös élő előadással régóta járja az országot, világot. Egerben pedig a korábban őt idehívó néhai Kelemen Csaba emlékére is szólnak majd a dalok. Az idősebb korosztály szereti Szécsi Pál dalait, és tudják is azokat. Élénk iránta az érdeklődés, s ezzel a produkcióval is ápolják az énekes emlékét. Szécsiről történeteket is mesél majd, mert bár őt személyesen nem ismerte, testvérét, Katalint igen. Ő pedig sok történetet osztott meg vele, ezek közül néhányat pedig a közönség is hallhat majd.

Az Agria Nyári Játékok idén is kedveskedik gyermekszínházi előadásokkal a közönségnek. A Babszem Jankó Gyermekszínház a Szent Imre Iskola udvarán június 21. és július 27. között 14 előadást tart. A repertoárban pedig hat cím, zömmel magyar népmese szerepel: A rátóti csikótojás, az állatok nyelvén tudó juhász, Három kívánság, Moha és Páfrány, Vidám mesék, valamint A holló és a róka. Ez utóbbi új előadás lesz. Mint Baráth Zoltán levelében ismertette, 13 éve szerepelnek már az Agria Nyári Játékok műsorában, közönségük változott, hiszen jöttek új gyerekek, szülők, nagyszülők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában