Meghosszabítva

2023.07.27. 17:16

Ha a fővárosban jársz, ne hagyd ki! Több, mint tízezren látták eddig Bukta Imre tárlatát

Eddig több mint tízezer látogatót vonzott a Mezőszemerén élő és alkotó Bukta Imre tárlata a Godot Kortárs Művészeti Intézetben. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás meghosszbbítva, augusztus 26-ig látogatható.

Barta Katalin

Még megtekinthető Bukta Imre kiállítása

Forrás: godot.hu

Mezőszemerén élni és alkotni kegyelem és kihívás egyszerre. Ezt bizonyítja, hogy a kortárs magyar képzőművészet legnagyobb hatású, nemzetközi viszonylatban is jelentős mesterének, Bukta Imrének Műveljük kertjeinket! című kiállítása meghosszabbítva, augusztus 26-ig látogatható Godot Kortárs Művészeti Intézet óbudai, négyszintes kiállítóterében. 

Arra biztatunk mindenkit, ha Budapesten jár, szánjon időt a látogatásra!

A godot.hu oldalon részletesen olvashatnak az alkotóról, s a tárlat páratlan népszerűségéről. 

A művész születésének 70. évfordulója alkalmából létrejött kiállításon kizárólag új művek jelennek meg. A legkorszerűbb technikákra épülő látvánnyal közvetíti azt a világot, ami körülöleli őt a vidéki Magyarországon. A kivételes művészeti esemény több mint ezer négyzetméteren a Godot Kortárs Művészeti Intézet óbudai, négyszintes kiállítóterében látogatható augusztus 26-ig.

S hogy mit kaphatunk egy ilyen programtől?  Gulyás Gábor filozófus, esztéta, a Modem, a Műcsarnok és a Ferenczy Múzeumi Centrum egykori igazgatója, jelenleg független kurátor így összegezte az élményt az oldalon:  "Mit jelent ma a vidékiség tapasztalata, a természethez való viszony, hogyan élhető meg a szakralitás, miképpen mennek veszendőbe értékek, miből fakadnak az otthon megtalálásának nehézségei, hogyan nézhetünk szembe az elmúlással, miért oly fontos az ember számára az alkotás, a teremtő munka. Bukta Imre művei ezekre a kérdésekre a magas művészet eszközeivel reflektálnak, árnyalt és gazdag jelentésrétegeket teremtve” –  emelte ki a kurátor.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!