Citera

2023.07.29. 12:40

Jól hasznosult Váraszón a támogatás

Idén tavasszal sikeres kurzusokat rendeztek nyertes pályázatuk segítségével a váraszói citerások. Azóta bebizonyították, a támogatás a legjobb helyre került.

Barta Katalin

Sikeres kurzusokon csiszolhatták tudásukat a várszói citerások

Forrás: Váraszói Gyöngyvirág Zenekar/Facebook

A Váraszói Gyöngyvirág Zenekar idén tavasszal több alkalommal szervezett citerás népzenei kurzust az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A Csoóri Sándor Alap segítségével a tanfolyamokon  elsősorban a magyar népzenei alapismeretek elsajátítására és citerás gyakorlati oktatásra helyezték a hangsúlyt. 

A terveknek megfelelően az egyesületi tagok vettek részt az órákon mind a gyermek illetve a felnőtt csoport részéről. A magas színvonalon megtartott oktatásnak köszönhetően citerás ismereteik és technikai tudásuk nagymértékben fejlődött, és új szakmai ismeretekkel bővülve magasabb szintre emelkedhetett. Ez volt a célja és a várható hozadéka is a pályázatnak. 

Vincze Bálint, az egyesület elnöke úgy fogalmazott közösségi oldalukon, hogy a támogatás kitűnő segítség volt a hosszútávú szakmai fejlődés megalapozására, iránymutatásra.  A pályázati összegből a vendégoktatók tiszteletdíját finanszírozták, akik nagy tudásukkal és szakmai tapasztalatukkal sikeresen, kimagasló színvonalon bonyolították le a kurzust.

Minderről a közönség is meggyőződhetett a június 24-én megrendezett váraszói citerás találkozón, ahol a hazai és a külhoni legjobb citerások pengettek együtt. A vendéglátó váraszói zenekar több mint fél évszázada őrzi népzenei hagyományaink legjavát, továbbadva mindezt a tudást az ifjabbaknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!