Bródy

2023.08.04. 09:30

Harry Potter titkos világát is felfedezhetik a gyerekek az egri könyvtár jóvoltából

A Bródy Sándor Könyvtár – a kistelepülési önkormányzatok, illetve a településeken élő családok segítésére – 2023-ban immár negyedik alkalommal támogatja a gyermekek nyári kulturális, szabadidős tevékenységeit Hevestéka könyvtártáborok szervezésével.

Heol.hu

A korábbi évek nagy sikerű táborainak tapasztalataira építve - a megyei könyvtár ebben az évben Abasártól Vámosgyörkig, összesen 33 településen biztosít forrást könyvtári táborok megvalósítására, közel 550 gyerek számára - derült ki a könyvtár szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményéből.

Mint írták, az egyhetes napközis táborok olyan maradandó élményeket közvetítenek, amire csak egy tábor képes. Megerősödő közösségek, barátságok, a településhez való kötődés elmélyítése, helyismeret, hasznos információk, személyiséget építő, és azt formáló játékok. A táborok amellett, hogy élményeket adnak, helyi kulturális értékeket is közvetítenek. A táborozók beiratkozhatnak a könyvtárba, inspirációt kapnak a könyvtár és a könyvek használatára, lehetőségük van olvasni, könyvet kölcsönözni is.

Hozzátették azt is, hogy a települési könyvtárosok fantáziája ebben az évben sem ismert határt, fantasztikus programokat találtak ki: könyvtárhasználati játékok, kirándulások, meghívott vendégek, piknikek, tábortüzek, akadályversenyek, gyógynövényismeret és méhészeti kalandok, kincskeresések, kézműves játszóházak tarkítják a táborokat, június közepétől egészen augusztus végéig. De vannak heti tematikára építő táborok is az idén: Atkáron Csontváry nyomába indulnak a gyerekek, Tarnamérán Harry Potter titkos világát fedezik fel, Demjénben önismereti dráma-táborban vehetnek részt a fiatalok.

A tábori programok szervezésében és sikeres megvalósításában a Bródy Sándor Könyvtár dolgozói is aktív részt vállalnak. Olvasás és könyvtárnépszerűsítő foglalkozásokat tartanak, elkalauzolnak a népmesék, kortárs történetek világába, de természetesen a kínálatban helyet kapnak az ismeretterjesztés, digitális kompetencia fejlesztését célzó programok is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!