Művészet

2023.09.27. 10:21

Megérkeztek a Rippl-Rónai képek a Hatvany Lajos Múzeumba

Kilencven műtárgyat szállítottak az intézménybe, köztük az alkotó egyik leghíresebb, a Tavaszi munkák című festményét. A tárlat szeptember 27-én, szerdán nyílik meg és december végéig látogatható.

Tari Ottó

A Hatvany Lajos Múzeumban minden készen áll a Rippl-Rónai kiállításra. Kedd reggel az alkotó festményei is megérkeztek a helyszínre, összesen 90 műalkotást szállítottak Hatvanba. A nagyértékű képeket és a festő személyes tárgyait kettesével vitték fel a múzeum termeibe, majd óvatosan csomagolták ki azokat. A kiállítóhelyen minden feltétel adott, hogy év végéig otthont adjon ezeket a műtárgyaknak. Használják a klímarendszert, illetve a páramentesítő készülékeket is. A világítás is speciális lámpákkal történik, ami nem roncsolja a képek felületét.

A tárlat anyaga a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumból érkezett a hatvani intézménybe. Elhozták a 19. századi alkotó egyik leghíresebb, a Tavaszi munkák című festményét is.

A kiállítás szeptember 27-én délután 2 órakor nyílik meg. Beszédet mond Horváth Richárd polgármester, Kökény Ferenc, a múzeum igazgatója, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, valamint Pál-Simon Kornélia művészettörténész-muzeológus. A tárlat december végéig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!