Könyvbemutató

2023.10.11. 13:40

A Selyemútom csámborgott az egri Barna Béla, erről szól új kötete

Kirgizisztán hegyeit, tavait mutatja be a szerző.

Molnár Helga

Barna Béla túravezető "Ország a Tien-Sanban - Kirgizisztán" című kötetének bemutatóján az egri könyvtárban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Barna Béla, turisztikai szakíró és túravezető új kötettel jelentkezett, ezt mutatták be kedden a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban. A kötet címe Ország a Tien-Sanban – Kirgizisztán.

– Kirgizisztán a hegyek, jurták és lovak országa, bemutatjuk könyvünkben a szépséges hegyeket és tavakat, a hozzá kapcsolódó történeteket, mindenhol megemlítjük a magyar vonatkozásokat és a régi utazók nyomvonalát. Kirgizisztán a híres Selyemút része volt, a kirgiz kultúrában pedig még mindig jól érzékelhető a nomád múlt öröksége. Szólunk irodalomról is, Manasz hőseposzától Csingiz Ajtmatovig – ír a könyvről a szerzője.

Barna Béla a Mátraalján töltötte gyermekkorát, a Szegedi Tudomány- egyetemen végzett földrajz–kommunikáció szakon, 1997 óta pedig Egerben él: 1999- től 2015-ig az egri egyetem jogelődjén volt tanár, jelenleg turisztikai újságíróként és túravezetőként dolgozik, 2019-től a Csamborgo Adventures Ltd. túravezetője. Közel száz országban járt már, csoportokat vitt Kanadától Kirgizisztánig, Borneótól Laoszon át Ománig. Általános iskolás kora óta tudatos utazó, aki nem önmagát keresi, hanem geográfusként tudja, hol vannak a világ legjobb helyei, s ezeket ismeri és ismerteti meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!