Koncert

2023.10.11. 12:40

Olasz vendégoktatók adtak koncertet a Líceumban

Az egri egyetemen adtak koncertet olasz oktatók, a hangverseny folytatódik.

Molnár Helga

Stefania és Ilaria Ganeri adtak koncertet a Líceum kápolnájában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Zenei Intézetének olaszországi vendégoktatói adtak koncertet a Líceum Kápolnájában kedden este. A kétrészes Italian Bridges koncertsorozat részeként elsőként a Ganeri-duó tagjainak műsorát hallgathatták meg az érdeklődők. A duó tagjai, Stefania és Ilaria Ganeri zongoraművészek az olaszországi Conservatorio L’Aquila, illetve Conservatorio Trapani professzorai, akik 2023 októberében az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Zenei Intézet vendégoktatói.

A Ganeri-testvérek Európa koncerttermeinek keresett művészei, akik egri tartózkodásuk alatt a négykezes szólóest mellett zongora mesterkurzust is tartanak az egri egyetem hallgatóinak. A hangverseny a 2023 októberében, a Líceum Kápolnájában megrendezett, kétrészes Italian Bridges koncetsorozat része, mely október 24-én folytatódik a szicíliai Conservatorio Caltanissetta vendégprofesszorainak hangversenyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!