Siker

2023.10.29. 17:00

Rövidfilm-fesztiválon remekeltek az egri egyetemisták

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem BMK/Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézete harmadéves hallgatói, Komesz Flóra és Ottlakán Boglárka is részt vettek abban a nemzetközi stábban, amely az első helyezést érte el az Azyl Nemzetközi Rövidfilmfesztivál "Friendship" programjának különleges "24 órás" filmkészítő versenyén.

Heol.hu

Szép sikereket értek el a hallgató

Forrás: EKKE

Az intézmény hivatalos honlapján olvasható beszámoló szerint a nemzetközi stáboknak 24 óra állt rendelkezésükre egy egyperces film elkészítésére. A különdíjjal elismert csapat munkájában részt vett Bakondi Benedek és jól szerepeltek az ezúttal nem díjazott, de szintén minőségi alkotást készítő Keyan Bashiri és Wéber András is, mindhárman ugyancsak harmadéves mozgóképesek.

Az Azyl Nemzetközi Rövidfilmfesztivált  Besztercebányán rendezték október 16-21 között, a programban láthatóak voltak a világ A-kategóriás fesztiváljain díjazott rövidfilmek, valamint a V4 országok művészeti iskoláinak legjobb alkotásai. A rendezvény V4 országokon kívüli vendége Irán és Ukrajna volt - ennek a két országnak a gasztronómiája is "teritéken volt" a fesztivál napjaiban.  Különösen jó hír, hogy a rendezvény szervezői kiemelték az egyetemünket (és egyben Magyarországot is) képviselő hallgatóink csapatmunkához való hozzáállását.

A Visegrádi Alap által támogatott nemzetközi rendezvény egyik kurátora Bollók Csaba filmrendező, egyetemi docens, aki a műhelymunka napjaira és a fesztiválra is elkísérte hallgatóinkat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!