Vince-díj

2023.11.21. 16:50

Egri borászokat is díjaztak a Vince Gálán + fotók

Több pincészetet is díjaztak.

Molnár Helga

Több díjat is kiosztottak a Vincze Gálán

Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Idén is felgyulladtak a Szépművészeti Múzeum aranyló fényei, szombaton megnyitotta kapuit a 2023-as Vince Gála. A teltházas rendezvényre már a délutáni, napsütésben úszó nyitást követően megérkeztek a legelszántabb borkedvelők, akik az egésznapos borünnepen kóstolhatták végig a Vince-díjra jelölt borászok tételeit, ízlelhették meg a magyar csúcsgasztronómia ételkölteményeit és vehettek részt privát Renoir-tárlatvezetésen és kiscsoportos, szakmai mesterkurzusokon.

Az est fénypontja idén is a Vince-díjak átadási ceremóniája volt, ahol a 007-es ügynök hangja, Kautzky Armand konferálta fel a 22 borkategória Vince-díjas győzteseit, valamint a további szakmai díjak, a Dr. Rohály Gábor Emlékdíj és a Vince Életműdíj kitüntettjeit. 

28 kategóriában talált gazdára a Vince-díj. A nyertesek közt volt a Gál Tibor Pincészet és a  St. Andrea Szőlőbirtok. Információink szerint az elismertek közt szerepelt a Thummerer Pincészet, Bukolyi Marcell, a mátrai borvidékről pedig a Benedek Pince és a Centurio Pince is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!