Ünnep

2023.12.03. 08:43

Zenével, tánccal ünnepelte a jubileumot az Egri Görög Önkormányzat + fotók

Görög zene szólt az esten, s hagyományos étkeket is kóstolhattak a résztvevők.

Molnár Helga

Zenével, tánccal ünnepelték az évfordulót

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Huszonöt éves az Egri Görög Önkormányzat. Ezt a jeles alkalmat ünnepelték meg szombaton este a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban. A köszöntőben dr. Miliosz Nikolett, az önkormányzat elnökhelyettese elmondta, rengeteg dolog történt ezalatt az idő alatt.
– Több száz rendezvény, görög nemzeti ünnepek, gasztronómiai estek, hagyományőrző táncházak, kirándulások mind-mind színesítették éveinket. 17-szer hívtuk Eger óvodásait és iskolásait azért, hogy rajzoljanak nekünk egy-egy kiválasztott témában – sorolta.

Hozzátette, 2017-ben indult a közösség blogja, majd rá két évvel a honlapjuk, ahol már több ezer cikk olvasható. Felidézte, Eger első görög lakói az 1660-as években érkeztek a városba.
– 1998-ban alakult meg az Egri Görög Önkormányzat, s azóta működik – taglalta. A köszöntő után az idei rajzpályázaton résztvevők vették át okleveleiket, majd a Helidonaki Hagyományőrző Táncegyüttes bemutatója következett. Az est folyamán a Mydros zenekar zenélt, s tradicionális görög étkeket is kínáltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!