Gyász

2023.12.16. 10:09

Elhunyt a színész, akinek Egerben is sokat tapsoltak

Életének 86. évében elhunyt az egri nézők által ismert és szeretett Bakody József Aase-díjas színművész - közölte a Veszprémi Petőfi Színház. A színművész Egerben, a Gárdonyi Géza Színház tagjaként is népszerű volt szerepeiben.

Heol.hu

Az égi társulathoz költözött, elhunyt a magyar színművész - így emlékezett meg Bakody Józsefről a Borsonline cikke. "Megszámlálhatatlan színházi és számos filmszerep jegyzi nevét. Humorával mindig vidámságot hozott a társulatba" - így emlékeznek rá Veszprémben.  

Bakody József színművész, aki 1992-ben kapta meg az Aase-díjat, a kilencvenes években játszott az egri társulatban. Szerepet kapott itt például Shakespeare Vízkereszt vagy amit akartok című darabjában is 1990-ben. 

Az 1962. november 9-én bemutatott Vidékiek című darabban találkozhattunk nevével először a színlapon, a pincér epizódszerepét osztotta rá Bencze Zsuzsa rendező. Bakody József 1990-ig játszott Veszprémben, majd tíz évre az egri Gárdonyi Géza Színház művésze lett. Ezután négy évet Székesfehérváron töltött, a 2000-es években egy-egy szerepet újra a veszprémi Petőfi Színházban játszott - így foglalja össze pályafutását a Wikipédia.

Népszerű epizodistaként ismert. Pályafutását teljes egészében meghatározta a Latinovits Zoltánnal való találkozása, aki a legnagyobb példaképe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!