Súlyos témák

2024.02.08. 11:03

A borzongások könyvbemutatója a gyöngyösi könyvtárban

Súlyos témákat dolgoz fel Balku László két, bemutatott kisregénye.

Szabó István

Balku László könyvbemutatója a gyöngyösi könyvtárban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Súlyos témákat dolgoz fel az az egy kötetben megjelent két kisregény, amelyek könyvbemutatójára szerdán várták az irodalombarátokat a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárba. A Gyöngyösön élő Balku László Sátánfogócska, illetve Fű című művei ízig-vérig mai magyar történetek. Az izgalmas események bármelyikünkkel megtörténhettek volna.

Balku László beszélgetőpartnere Molnár G. Krisztina volt
Balku László beszélgetőpartnere Molnár G. Krisztina volt
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Sátánfogócska a „romagyilkosok” néven elhíresült szélsőséges csoport utolsó akciója utáni napokban játszódik. Péter és titkos szerelme egy sötét színű terepjáróval a nő vidéki háza felé tartanak. Találkoznak azonban egy roma önvédelmi csapattal, és egy félreértés miatt utazásuk rémálommá változik.

A Fű főhőse Betti, a jómódú orvosházaspár vagány gimnazista lánya, aki lelki bajainak gyógyszerét a marihuánában véli megtalálni. Emiatt azonban majdnem végzetessé váló kalandokba keveredik.

Az alkotó beszélgetőpartnere Molnár G. Krisztina volt. Az estet Debrei Mátyás énekes-gitáros közreműködése színesítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!