Gyermekirodalom

2024.02.08. 15:13

Zenés rosszalkodás lesz a gyöngyösi emlékkiállításon + fotók

A Janikovszky Éva emléktárlat kapcsán felolvasóversenyt is hirdetett a Vachott Sándor Városi Könyvtár.

Szabó István

Janikovszky Éva írónőre emlékezhetnek a tárlat látogatói a gyöngyösi könyvtárban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Február 6-án Janikovszky Éva emlékkiállítás nyílt a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A gyerekeknek és nosztalgiázó felnőtteknek egyaránt ajánlott tárlat látogatói színes tablóképek és érdekes tárgyak segítségével ismerkedhetnek meg a Kossuth- és József Attila-díjas írónő életével és munkásságával. 

A február 28-ig ingyenesen megtekinthető tárlathoz több program is kapcsolódik. Február 14-én, Hányszor mondjam még? címmel, a délután során két alkalommal is interaktív zenés rosszalkodásra várja a kicsiket és felnőtt kísérőiket a könyvtárban a Görbe Tükör Színi Társulat. A darabot Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek?, valamint a Ha én felnőtt volnék című könyvei alapján Kovács Róbert színész, rendező, koreográfus állította össze, aki az 1985-ben készült A világ legrosszabb gyereke című ifjúsági film címszereplője volt gyermekszínészként.

Február 23-én felolvasóversenyre várja a könyvtár a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Az indulók feladata a kedvenc Janikovszky Éva könyvrészletük felolvasása lesz, maximum 5 percben. A megmérettetésre február 21-ig lehet jelentkezni, a verseny korosztályonkénti legjobbjai könyvjutalomban részesülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!