Tárlat

2024.03.29. 13:09

Nagybetűs művész: fotókiállítás nyílt a Kepesben

Képek Tündérországból: Balási Csaba három fotósorozatot hozott Egerbe. A fotókiállítást május 5-ig lehet megtekinteni.

Molnár Helga

Megnyílt Balási Csaba Képek Tündérországból című fotókiállítása a Kepes Intézetben péntek kora este. Megyesi Balázs, az intézet vezetője, a tárlat kurátora a megnyitón elmondta, a művész munkáiról fiától szerzett tudomást, de csak évekkel később jutott hozzájuk.

Fotókiállítás nyílt a Kepes Intézetben Balási Csaba képeiből
Fotókiállítás nyílt a Kepes Intézetben Balási Csaba képeiből
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Ahogy megláttam a telefonján a fotóit, azonnal tudtam, ezeknek a Kepesben a helyük. Olyan fotósorozatokat mutatott, melyekből roppant nehéz volt válogatni. Végül három sorozatot választottunk ki. Az egyik a Téli álom, a hegyek világába kalauzol minket – részletezte. Mint elmondta, a második egy falu bányahordalékkal való elárasztását mutatja be, a harmadik pedig az újrakezdés és a túlélés sorozata.

– Balási Csaba igazi nagybetűs művész, a kiállítás ennek egyértelmű bizonyítéka – ezekkel a szavakkal nyitotta meg hivatalosan a tárlatot Megyesi Balázs, mely május 5-ig tekinthető meg.

Balási  Csaba, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének egyik alapítója, a székelyföldi fotóbiennálék szervezője és szakmai bírálója, nemzetközi háttér-támogatóinak a felkutatója fotózott a legkisebb székelyföldi falvakban ugyanúgy mint a világ számos nagyvárosában, keresve-kutatva az emberi arc és lélek rezdüléseit. Ugyanakkor következetesen  próbálja felfedezni a természet mindennapi, általunk gyakran észre sem vett makró- vagy mikróformáiban, anyagaiban, felületeiben, fényjátékaiban  az egyetemest, a jelképszerűséget, a maradandót.

A művész köszönettel vette a kiállítást, ahová Európa több pontjáról is érkeztek. A megnyitót kötetlen beszélgetés zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!