Fiatal alkotó

2024.03.02. 14:15

Kiállítás nyílt a gyöngyösi könyvtárban +fotók

Az idén érettségiző gimnazistát leginkább Egon Schiele, Vecsei H. Miklós és József Attila inspirálja az alkotásban. Kiállítás nyílt Derecskei Anna Éva alkotásaiból Gyöngyösön.

Szabó István

Derecskei Anna Éva alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban. A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium végzős tanulójának festményeit és grafikáit bemutató tárlatot Madaras László grafikusművész, a gimnázium tanára nyitotta meg.

kiállítás, tárlat, vachott sándor könyvtár
Derecskei Anna Éva kiállításának megnyitója a gyöngyösi könyvtárban
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Derecskei Anna Éva 10 éves kora óta érdeklődik a rajzolás és festés iránt. Már 14 évesen megfogalmazódott benne, hogy hivatásszerűen a művészettel foglalkozzon, az érettségi után a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készül továbbtanulni. Az ifjú művész legfőbb inspirálói az alkotásban Egon Schiele, Vecsei H. Miklós és József Attila. Derecskei Anna Éva kiemelte, hogy a ViolArt Stúdióhoz történt csatlakozása óta, Hegedűs-Tuba Viola tanárnő segítségével különösen sokat fejlődött.

Derecskei Anna Éva gyöngyösi kiállítása április 3-ig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!