Bábelőadás

2024.03.09. 16:37

Kockásfülű nyúl szórakoztatja a gyerekeket a Harlekin Bábszínházban

Kockásfülű nyúl, ez a cím sokaknak ismerős, de a darab mégis új: Marék Veronika rajzfilmsorozata, valamint személyesen megosztott ötlete alapján Szabó Attila írta. A Kockásfülű nyúl bemutatóját szombaton tartották a Harlekin Bábszínházban.

Palágyi Edit

Generációkon átívelő történet a Kockásfülű nyúl meséje

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

- Egy olyan mesét mutatunk meg, amit még nem láthattak se filmben, se könyvben. Marék Veronika személyesen nekünk mesélt arról, miként született meg a rajzfilmsorozat gondolata, s mi ezt a történetet színházzá álmodtuk - így ajánlja az egri Harlekin Bábszínház A kockásfülű nyúl című darabot, melyet most mutattak be Szűcs Réka rendezésében. 

Generációkon átívelő történet a Kockásfülű nyúl meséje
Generációkon átívelő történet a Kockásfülű nyúl meséje
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

- Lássuk hát a csodás teremtést, a küzdelmet a túl hosszúra sikeredett fülekkel, és azt, miként lesz az önnön sorsa felett szomorkodó bájos kisnyusziból egy belevaló szuperhős! - invitálják a nézőt. Egy generációkon átívelő történet elevenedik meg az egri bábszínházban, egy segítőről, aki védi a gyengébbeket. Messzelátó távcsövével kiszúrja, hová is kell repülnie, és rendet rak a veszekedők között, ígérik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!