LABDARÚGÁS

2017.07.28. 16:03

NB II: Szécsi ment, Hegedűs érkezett

Csillag is másik klubban kezdi a 2017/18-as szezont.

B. Cs.

Szécsi Márk a Puskás Akadémiához írt alá Fotó. Nemzeti Sport

Szécsi Márknak sikerült az a nyáron, ami sok kortársának és/vagy vetélytársának nem. A tarnamérai származású 23 éves futballista visszatért az NB I-be, miután az újonc Puskás Akadémia vele is erősítette egyébként sem gyenge keretét. A játékos Nyíregyházának intett búcsút, ahol a Spartacus ismét soraiban tudhatja a Soroksárról érkezett Bajzát Pétert.

Az Egerből indult 36 esztendős, korábbi kétszeres élvonalbeli gólkirály már harmadik alkalommal fordul meg a szabolcsi klubnál, amely gárda holnap Budafokon kezdi a másodosztály 2017/18-as küzdelmeit, azok után, hogy az NB III Közép csoportjában aranyérmesként végzett.

Szécsi Márk a Puskás Akadémiához írt alá Fotó. Nemzeti Sport

Az ugyancsak budai egylet, méghozzá az Örs, Csillag Dáriuszt nélkülözve célozza meg a középmezőnybeli tagságot. A Szécsihez hasonlóan Tarnaméráról indult 22 éves középpályás két év után váltott klubot, s ment az immár Lipcsei Péter vezényelte Soroksárhoz. A XXIII. kerületi társulatban folytatja pályafutását Albert Ádám is, aki ugyan nem szűkebb hazánkbeli, de 2012/2013-ban szerepelt az NB I-es Egri FC-ben. Fürjes Ádám azzal különbséggel tett így, hogy ő a 2011/12-es idényben NB II-es bajnok színeiben futballozhatott az EFC-ben.

Hegedűs Dávid a KBSC-t erősíti Fotó: kbsc.hu

Hegedűs Dávid egri nevelés, aki több csapat után 2007-ben Kazincbarcikáról tért vissza a megyeszékhelyre. Négy mezőkövesdi szezont követően a 32 éves játékos most azonban éppen a KBSC-hez igazolt, ahol az újonc célja nem is lehet más, mint a bentmaradás. Ebben igyekszik segíteni Somodi Bence is. A borsodiak 28 éves kapusa Hevesről indulva, az FTC-t, majd pedig az angol Blackburn Rovers csapatát is megjárva, idén februártól szerepel Barcikán.

Az átigazolások tükrében, hevesi szemüvegen át velük indul az idei NB II.

Az 1. forduló programja

VASÁRNAP, 18.00:

Budaörs–Gyirmót

Budafok–Nyíregyháza

Szolnok–Dorog

Cegléd–Szeged 2011-Grosics Akadémia

Kisvárda–Mosonmagyaróvár

Vác–Soroksár

Békéscsaba–Kazincbarcika

Csákvár–MTK Budapest

Siófok–Sopron

HÉTFŐ,18.30

ZTE–Győr (Tv: M4 Sport)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában