ÍJÁSZAT

2017.09.27. 06:52

EVO: tíz medál az ob-döntőben

Újabb tíz éremmel lett gazdagabb az Egri Vitézlő Oskola.

Bódi Csaba

A festőien szép Citadellán rendezték a Magyar Történelmi Íjász Országos Bajnokság Döntőjét Budapesten. A megméretésre hónapokig tartó kvalifikációs sorozaton lehetett indulási jogot szerezni, többek között Egerben, Kecskeméten, Sümegen, vagy éppen Dunaújvárosban nyílt alkalom a szintek meglövéséhez.

Ugyanitt volt a Magyar Nemzeti Bajnokság Döntője is, ahol a határainkon kívül élő, illetve kvalifikációt nem szerzett íjászok is indulhattak a próbatételen.

Az Egri Vitézlő Oskola kilenc fővel képviseltette magát, és a klubnak sikerült megismételni az Európa-bajnokságon nyújtott eredményeket. Zsunyi Péter és Oravecz Gábor első nagyobb versenyükön helyt álltak a mostoha időjárás ellenére is, Rabb Tímea pedig tizenkettedikként zárt a rendkívül erős női mezőnyben. Zsunyi Emma idén váltott kategóriát, legfiatalabb versenyzőként elért negyedik helyezése a gyermekek között több, mint biztató.

Oláh Tibor edző a veteránok között a természetes íjak kategóriájában sokáig vezetett, de a verseny felénél elszakadt íjának húrja, és a cserével járó hercehurca rányomta bélyegét a teljesítményére, így a végén a harmadik helynek is örülhetett. A Nemzeti Bajnokság után a Magyar Bajnokságon is a dobogó legalsó fokára állhatott.

Az oskolások tartják a nívót Beküldött fotó

Báthori Gergely az ifik között ahogy a Nemzetiben, úgy a Magyar Bajnokságban ezüstérmes lett. Mező Anikó a veterán hölgyek között a Nemzetiben nagy hajrában kiharcolta az ezüstérmet. A Magyar Bajnokságban ebben a kategóriában sajnos, elmaradt a döntő, így maradt a pályán elért ezüstérem itt is. Ismerve Anikó küzdeni tudását, akár még az aranyérem is elérhető közelségbe kerülhetett volna.

Katona Dóra a természetes íjak között, kadettként elsőként végzett a Nemzeti Bajnokságban, míg a Magyar Bajnokságban is aranyérmet szerzett. Sajnos hét ponttal elmaradt a szint meglövésétől, így itt a bajnoki cím nem járt neki. Azért a két aranyérem sem rossz...

Végül az „Aranyember”, Asztalos Ákos. A friss Európa-bajnok ismét remekelt a gyermek kategóriában. Harminchat pont előnnyel nyerte meg a Nemzeti Bajnokságot, majd a magyar bajnokság döntőjében érett, taktikus versenyzéssel, magabiztosan szerezte meg aznapi második aranyérmét.

Ezek is érdekelhetik