ASZTALITENISZ

2018.02.26. 10:36

Diákolimpia: egyéni és csapat bronz Gyöngyöstarjánba

A jelentős fordulat két éve következett be a helyi általános iskolában.

B. Cs.

A tarjániak az országos fináléban is bizonyítottak Beküldött fotó

Karcagon rendezték a Diákolimpia Országos Döntőjét, ahol egy-egy kategóriában a 19 megyei és a budapesti győztes lépett asztalhoz. A gyerekek három korcsoportban (I-II., III-IV., V-VI.) fiú, lány és A, B kategóriában, egyéni és csapatversenyben mérték össze tudásukat.

Megyénkbeli induló évek óta nem szerzett érmet országos döntőn, így külön öröm, hogy ezúttal kettőt is sikerült. A Gyöngyöstarjáni Általános Iskola 7. osztályos tanulója, Bagi Kata bronzmedált vehetett át a leány III-IV. korcsoport (11–14 évesek) B kategóriájában. Ugyancsak harmadikként végzett a tarjániak Bagi Kata, Király Bernadett és Kutrucz Kinga alkotta triója a III–IV. korcsoportos leány csapatok között. Kata öt éve ismerkedett meg a sportág alapjaival a visontai klubban és dr. Herczeg Béla tanítványaként 2013 óta valamennyi országos döntőn képviselte szűkebb hazánkat.

A tarjániak erőfeszítései benn voltak hiábavalóak Beküldött fotó

A gyöngyöstarjáni iskolában 2016 januárjában történt a jelentős fordulat, amikor a honi szövetség jóvoltából öt Joola asztalt, adogatógépet, ütőket és 1500 labdát kapott az intézmény. Ennek köszönhetően indult el az iskolai asztalitenisz szakkör. Ebben a tanévben a tarjániak a legnépesebb csapattal, 14 versenyzővel indultak a Diákolimpia megyei döntőjénben, ahol négy arany-, négy ezüst-, és egy bronzérmet gyűjtöttek. A Jáger József és Szabó Ildikó irányította szakköri foglalkozásokon a gyerekek nagy lelkesedéssel és szorgalommal készülnek az újabb megmérettetésekre. A felkészítők úgy vélik, a kitartó gyakorlások még sok szép sikert eredményeznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában