ÚSZÁS

2018.03.17. 15:49

Plagányi: Cseh Laci „csak” három számban és a váltókban indul

Tizenegy nap múlva felnőtt országos bajnokság Debrecenben.

B. Cs.

Cseh László már alig várja a bajnokságot Fotó: Lénárt Márton

A 2017-es magyar bajnok Egri Úszó Klub szakmai felelősei a formába hozás időszakaszában járó versenyzőket illetően személyre szólóan mondták el várakozásaikat a március 28. és 31. között Debrecenben rendezendő felnőtt ob kapcsán.

Kovács Ottó: váltóinkat a legerősebb összetételben tudjuk felállítani Fotó: Lénárt Márton

- Hasonló szereplést várok, mint a tavalyi bajnokságon – fogalmazott Kovács Ottó, az EÚK elnöke, egyben vezetőedzője a klub közösségi oldalán. – A váltóinkat a legerősebb összetételben tudjuk felállítani. Az eddigi felkészülés jól sikerült és remélem, ez az eredményekben is meglátszik majd. Holló Balázs 400 méteres gyorsúszása során bízok abban, hogy egyéni csúcsot ér el, és ezzel megszerzi a dobogós helyek egyikét. Remélem, hogy Matula Fanni, Békési Eszter és Muzsnay Zsófi szereplése ifi Eb-csapattagságot jelent.

Plagányi Zsolt szerint az eltervezett felkészülést elvégezték, és a floridai edzőtábor nagy lökést adott a csapatnak.

- Az év jelentős részében 25 méteres medencében tudunk készülni, így az 50 méteres medence és a meleg égövi éghajlat nagy pluszt jelent számunkra – közölte a törökbálinti részleg vezetője. – Cseh Lacit év közben nem szeretném túlterhelni év közben, ezért „csak„ 50, 100 és 200 m pillangón, valamint a váltókban indul. Németh Nándi esetében is hasonló a helyzet, ő 50, 100 és 200 gyorson, plusz a váltókban áll rajthoz. Esetében rendkívül fontosak a jó idők, hogy a nyári Európa-bajnokságra a váltókba kvalifikálja magát.

Plagányi Zsolt úgy véli, a meleg égövi éghajlat nagy pluszt jelentett számukra Fotó: Lénárt Márton

A szakember Burián Katát illetően elmondta, hogy fizikálisan nagyszerű állapotban van, és reméli, hogy mentálisan is ki tudja hozni magából a maximumot.

- Kata 50, 100 és 200 méteres hátúszásban indul, továbbá a váltókban. Bízom benne, hogy 200 háton megvédi bajnoki címét – tette hozzá a tréner. – Grátz Benji januárban sokat betegeskedett, de már fizikálisan utolérte magát, 200 és 400 vegyesen várjuk tőle az eredményeket. Bőhm Sebi decemberi, januári hosszú kihagyása után is bízok a fejlődésében és abban, hogy bebiztosítja a helyét az ifi Eb-n szereplő csapatban. Takács Tomi rendkívül sokat fejlődött az elmúlt fél évben. Nagy erősítés lehet a váltóinknak és bízok benne, hogy 1:02 perc alá ér 100 méter mellen.

Cseh László már alig várja a bajnokságot Fotó: Lénárt Márton

Cseh László még annyit elárult, hogy minden tervezett munkát elvégeztek, az edzőtábor hasznos volt a felkészülésben és már alig várja a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában