KÉZILABDA

2018.04.19. 14:49

Eger SBS: csak a győzelem hiányzik

Huszonhárom nap elteltével játszik ismét bajnoki mérkőzést a megyeszékhelyi férficsapat.

Sike Károly

Tóth Edmond (középen) szerint sok múlik az akarati tényezőkön Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I 24. fordulójának mérkőzése:

EGER SBS ESZTERHÁZY (9.)–DABAS KC VSE (8.)

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, péntek, 18.00. Vezetik: Herczeg Péter, Südi Péter.

EGER

KAPUSOK: Richard Stochl (szlovák), Repóth Dániel, Nagy Dominik. JOBBSZÉLSŐK: Lezák Áron, Vaskó Péter. JOBBÁTLÖVŐ: Igor Radojevics (montenegrói). IRÁNYÍTÓK: Inal Aflitulin (orosz), Takács Bence. BEÁLLÓ: Andrej Petro (szlovák). BALÁTLÖVŐ: –. BALSZÉLSŐK: Radoslav Antl (szlovák), Szepesi István. VÉDEKEZŐK: Kiss Gergő, Bajorhegyi Ádám. SÉRÜLTEK: Füzi Dániel, Szabó Péter, Dobó Zsolt.

DABAS

KAPUSOK: Holló Balázs, Duleba Norbert, Podoba János. JOBBSZÉLSŐK: Országh Ádám, Ács Tamás, Pocsai Rajmund. JOBBÁTLÖVŐK: Ivan Perisics (montenegrói), Bakos Dávid, Shinnosuke Tokuda (japán). IRÁNYÍTÓK: dr. Bíró Balázs Bertalan, Korsós Ádám, Tanaka Kei (japán). BEÁLLÓK: Priczel Bence, Petr Slachta (cseh), Szöllősi Olivér. BALÁTLÖVŐK: Halász Levente, Kiss Attila, Szabó Tamás. BALSZÉLSŐK: Marinko Kekezovics (szerb), Laurinyecz Balázs, Zakics Bence. SÉRÜLT: Lepsényi Sándor, Nebojsa Simovics (montenegrói), Szeitl László.

– Tisztázzuk mindjárt az elején: van eredménykényszer a csapaton vagy nincs?

– A tabellán elfoglalt helyezésünk a kiesés elkerülése szempontjából megnyugtatónak mondható, így eredménykényszerről nem beszélnék – válaszolt Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője. – A győzelem, ami nagyon hiányzik. Az önbecsülésünket igyekszünk helyre tenni, a szerencsétlenül alakult tavaszi idény miatt jócskán lehet hiányérzetünk.

– Mi az, ami az őszhöz képest hiányzik tavasszal?

– Teljesen egyértelmű: a szűkös keret keserű levét isszuk. Sérülések, eltiltás miatt sok esetben cserelehetőség nélkül küzdöttük végig a mérkőzéseket, ami a végjátékra rendre kiütközött. Ezt a hátrányt edzhettünk bármennyit, egyszerűen nem tudtuk ledogozni. A mentális és fizikai frissesség rendre az ellenfelek pozícióját erősítette.

Tóth Edmond (középen) szerint sok múlik az akarati tényezőkön Fotó: Lénárt Márton

– A majd' háromhetes bajnoki szünetet miként sikerült felhasználni?

– A legtöbb csapat egyhetes pihenőre engedte a játékosait, nálunk azonban ebben az időszakban sem állt meg az élet. A budakalászi mérkőzést követő héten kéthetes minialapozásba kezdtünk, ahol igyekeztünk méginkább fejleszteni az állóképességünket. Az elmúlt egy hetet már a Dabas elleni mérkőzésre való felkészülésnek szenteltük. A hazájuk válogatottját szolgáló játékosok, múlt héten érkeztek vissza és kapcsolódtak be a munkába.

– Soron következő ellenfelünk a Dabas. Hogyan látja az erőviszonyokat?

– A kolléga rendkívül bő kerettel dolgozhat. A napokban számolgattam, az idei bajnokságban már huszonkilenc különböző játékos lépett pályára a csapat színeiben. Jelentős a játékosmozgás, nehéz kitalálni, hogy épp milyen felállásban szerepelnek majd. A januárban Ceglédről érkezett montenegrói válogatott jobbátlövőt, Ivan Perisicset nemrégiben japán légiósok követték, Shinnosuke Tokuda és Tanaka Kei hozott új színt az együtteshez. Persze azok, akik az ősszel mérkőzéseket döntöttek el, továbbra is bevetésre várnak, rájuk lehet készülni.

– Mi az, ami eldöntheti a találkozót?

– A bajnokság hajrájához közeledve már egyre inkább felértékelődnek az akarati tényezők. Amelyik csapat játékosaiban erősebben dolgozik a becsvágy, az kerülhet közelebb a két ponthoz. A kiesés réme egyik csapatot sem fenyegeti, a stabil pozíció, vélhetően ott van az elmékben. A kellő motiváció mellett mivel továbbra is kevesen vagyunk, a taktikai fegyelem is nagyon fontos lesz.

– A korábbi sérültek állapotáról milyen információkkal szolgál?

– Dobó Zsolt bokáján még két-három hétig biztosan fent lesz a rögzítő, aki a térdműtéten átesett Szabó Péterrel együtt az idén már biztosan nem léphet pályára. Örömteli viszont, hogy a februárban kézközépcsont-törést szenvedett Füzi Dániel ismét harcra kész, csakúgy mint Inal Aflitulinra, akinek lejárt a hárommeccses eltiltása.

Feldobta a társaságot a ligakupás siker

– A novemberben hazai pályán elszenvedett háromgólos vereség a mai napig fájó emlék – osztotta meg Tomori Győző, a dabasiak vezetőedzője. – Vissza akarunk vágni az Egernek, emiatt fokozott jelentőséggel bír számunkra az összecsapás. A bajnokság hajrájára bennünket is elért a sérüléshullám, elég sokan bajlódnak kisebb-nagyobb problémákkal, ami hektikussá teszi a gárdát. Gyógyírt jelenthet, hogy a Ligakupa elődöntőjében kettős győzelemmel zártuk a Ferencváros elleni párharcot, a fináléba jutás pedig érezhetően feldobta a társaságot. A korábban jórészt peremembereknek számító kézilabdázók remekül oldották meg a feladatukat, bízom benne, hogy ezt a formát a hátralévő mérkőzésekre is átmentik.

A pénteki mérkőzés várható forgatókönyvéről így vélekedett.

– Az egriek ereje hazai pályán rendre megsokszorozódik, az elmúlt hetek sikertelenségei pedig vélhetően még dacosabbá teszik a gárdát – fogalmazott. – Emiatt inkább a vendéglátókat tartom esélyesebbnek, de igyekszünk felnőni a feladathoz. Akkor lehet esélyünk, ha a védekezésünk stabilan működik. Igyekszünk végig nagy tempót diktálni bízva abban, hogy képesek leszünk felőrölni az egrieket.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában