STRANDLABDARÚGÁS

2018.08.12. 22:37

Grep-Energia SC: szükség volt a bravúrra

A GWP méltó módon emlékezett, a Bodon adta a legjobb játékost.

Bódi Csaba

A Grep-Energia SC Gyöngyös csapata mind a 18 idei mérkőzését megnyerte a Nemzeti Strandlabdarúgó Ligában Fotó: MLSZ.hu

Igazán nagy bravúrra volt szüksége a Grep-Energia SC csapatának ahhoz, hogy megvédje bajnoki címét a Nemzeti Strandlabdarúgó Bajnokságban. A gyöngyösiek végrehajtották ezt.

Az újabb aranyról Csoszánszki Dávid döntött. A gyöngyösiek nyolcasa a hosszabbításban is szerzett gólt, amelynek köszönhetően örömujjongásban törhettek ki az energiások, akik a rendes játékidő letelte előtt három másodperccel még hátrányban játszottak. A Jászfényszaru GWP Cservy gárdája a spanyol válogatott Frutos Garcia Adrian duplájával és Menyhei Zoltán találatával egészen az utolsó percig nyerésre állt. Az Energia részéről addig Correa Todoro Rodrigo és Csoszánszki volt eredményes, vagyis 3–2-re vezettek Fekete Viktorék. Akkor jött az amerikai válogatott magyar származású kapusa, Tóth Christopher Zoltán, aki kicsikarta a ráadást, majd következett „Csosza”...

A Grep-Energia SC Gyöngyös csapata mind a 18 idei mérkőzését megnyerte a Nemzeti Strandlabdarúgó Ligában Fotó: MLSZ.hu

A siófoki Nagystrand MLSZ Beach Arénájában ezer néző látta a finálét, ahol a gyöngyösiek győzelme nem számít meglepésnek, mi több, leginkább a papírforma igazolódott, ugyanis az alapszakaszban mind a 16 meccsét megnyerte a brazil Bruno Malias Mendes vezette gárda, amely társulat az elődöntőben a pétervásárai Bodon Péter FC alakulatával szemben 7–3-ra nyert, biztosítva helyét az aranyról döntő párhacba. A négyes finálé másik ágán a korábbi nyolcszoros bajnokcsapat Jászfényszaru GWP Cservy azzal a nagyon kemény lelki teherrel játszott, hogy elveszítette egykori játékosát és edzőjét. A tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Csomós Tamásra méltó módon emlékezett a Csizmarik Gyula irányította együttes. A három jelenlegi és volt spanyol válogatott játékossal megerősített csapat bizonyult jobbnak a Bonyhád BFC-nél.

A bronzmeccsen 10–4-re hengereltek tolnaiak a pétervásáraiak ellen, de szemrehányás így sem érheti az ukrán válogatott labdarúgók sorát felvonultatott Bodon Péter FC-t. A péterkei együttesből került ki az NSL 2018-as legjobbja is Dmitro Vojtyenko személyében, aki az alapszakasz során tizenegy mérkőzésen szerzett 33 góllal járult hozzá a gárda eredményességéhez.

 

Címkék#strandfoci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában