LABDARÚGÁS

2019.01.26. 17:36

Lisztes is a Bodon FC-ben

Törökbálinton elevenítik fel a múltat a ferencvárosiakkal.

B. Cs.

Lisztes Krisztián a Bodon FC mezét húzza majd magára Beküldött fotó

A Bodon Péter FC három legendás labdarúgóval erősítette a keretét a vasárnap Törökbálinton rendezendő kispályás tornára. A futballisták a FTC és a címeres mez viselése után ezúttal a pétervásárai egylet színeiben alkotnak újra egy csapatot.

A 24-szeres válogatott Telek Andrást 1992-ben megválasztottak az Év labdarúgójának, emellett négy magyar bajnoki címet, négy Magyar Kupát, és három Szuperkupát nyert. Az FTC örökös bajnoka a Bajnokok Ligájában is képviselte a klubot a Real Madrid ellen, illetve a kassai 1. FC Kosice gárdájában pályára lépett a Juventus és a Manchester United ellen.

Lisztes Krisztián a Bodon FC mezét húzza majd magára Beküldött fotó

Lisztes Krisztián 17 évesen már a Fradi felnőtt csapatát erősítette négy éven keresztül, majd a német VFB Stuttgartból a Werder Brement, majd utolsó külföldi klubjában a Borussia Mönchengladbach együttesét segítette. Rengeteg hazai is külföldi kupát nyert, ő az első magyar gólszerző a BL-ben.

Az 1989-ben az év labdarúgójának választott Keller József évek óta segíti a Bodon FC munkáját. A szakember a Ferencvárosnál töltött 18 év alatt négy bajnoki és öt kupagyőzelmet szerzett, ezenkívül játszhatott a csapattal a Bajnokok Ligájában is. 1986 és 1994 között 29 alkalommal szerepelt a válogatottban. 1986 és 1988 között négyszeres olimpiai válogatott volt.

Mindhárom játékos játszott 1995. november elsején a Real Madrid elleni 1–1-es döntetlen során a Ferencvárosban. Holnap Törökbálinton elevenítik fel a múltat Hajdú Péter baráti körével közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában