AUTÓSPORT

2019.01.03. 14:07

Vigh Csaba Brnóban révbe ért

Az új Nissannal már nem volt megállás.

S. K.

Vigh Csaba az év legstílusosabb drift pilótájaként kapott különdíjat Beküldött fotó

– A 2018-as volt pályafutásom eddigi legnehezebb éve, az elért eredmény azonban mindenért kárpótol – fogalmazott Vigh Csaba. A 39 éves egri driftező a hazai sikerek után a nemzetközi porondon is letette a névjegyét.

Vigh Csaba az év legstílusosabb drift pilótájaként kapott különdíjat Beküldött fotó

– Az elmúlt évben úgy döntöttem, hogy a Pro Drift Championship nevet viselő, hat állomásból álló nemzetközi versenysorozatban teszem próbára a tudásom – folytatta Vigh. – Magyar, szlovák, román és cseh futam is szerepelt a sorozatban, amelyet kalandos körülmények között sikerült megnyernem. Ott kezdeném, hogy az újonnan épülő versenyautóm, ami egy Nissan S14 tipusú Toyota Supra 2jz 6 hengeres 500 lóerős motorral rendelkező szörnyeteg sajnos nem készült el időben, így a régi autómmal kezdtem a sorozatot. Hatalmas erőfeszítések árán sikerült egy első, egy második és egy ötödik helyezést bezsebelnem, majd onnantól kezdve, hogy elkészült a Nissan, nem volt megállás. Óriási küzdelmek közepette átvettem a vezetést és az utolsó mindent eldöntő híres brnói versenypályán sikerült megnyernem a bajnokságot. Hatalmas élményt jelentett ez a sorozat, amelyben a komolyabbnál komolyabb pilóták és eszeveszetten széles, tempós versenypályák vártak rám. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, amelyeket igyekszem a jövőben kamatoztatni.

Vigh Csaba hozzátette: rengeteget köszönhet a családjának, a szponzoroknak (AETR 561, Agria Szerszám Kft., Kissziget kávézó, Agria Emelő Kft., Gyenge István autófényező) és a szurkolóknak, akik rendre átsegítették a nehézségeken.

 

Címkék#drift

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában