KÉZILABDA

2019.02.14. 17:40

A Berlin után az Eger jön a Fürednek

Speciális jegyértékesítési megoldásról döntöttek.

Sike Károly

Figyelmeztető jelek bőven akadnak az egriek számára Fotó: Lénárt Márton

Fotó: LENART_MARTON

A férfi Ligakupa negyeddöntős párharcának 1. mérkőzése:

DVTK-EGER–BALATONFÜREDI KSE

Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Bujdosó, Horváth V.

A fürediek a címvédő német Füchse Berlin elleni EHF-kupa csoportmérkőzés másnapján érkeznek a megyeszékhelyre. A Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóját három hét múlva, március 6-án rendezik a Balaton partján.

– A csütörtöki EHF-kupa-mérkőzést követően nagy kérdés, hogy kik azok a kézilabdázók, akik füredi részről szerepet kaphatnak a Ligakupában – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Ennek tükrében nehéz felkészülni az ellenfélre, a meglévő tudásunkra kell támaszkodnunk. A negyeddöntő két mérkőzésből áll, de a párharc végkimenetelét nagyban meghatározhatja az első összecsapás alakulása. Hazai pályán igyekszünk a legjobb tudásunk szerint kiszolgálni a közönséget.

Figyelmeztető jelek bőven akadnak az egriek számára Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az egriek az A csoport második helyezettjeként, míg a Balatonfüred a D jelű négyes győzteseként jutott a legjobb nyolc közé. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy az idei Ligakupában a részt vevő csapatok kizárólag magyar játékosokat szerepeltethetnek.

– A fürediek rendkívül jó utánpótlással rendelkeznek – folytatta Tóth Edmond. – Jórészt az ifjúságiakat szerepeltetve, veretlenül nyerték meg a D csoportot. A Vácot, a Budakalászt és a Ferencvárost is maguk mögé utasították. Ez mindenki számára figyelmeztető jel.

A negyeddöntőkből elsőként a Csurgó jutott a négy közé. A somogyiak az idegenbeli négygólos vereséget (21–25) követően hazai pályán 31–21-re múlták felül a Vácot. A további párosításban a Vecsés a Veszprémi KKFT Felsőörs csapatával, míg a Gyöngyös a Dabassal találkozik.

Érkezik a Szeged

A február 19-én esedékes Mol-Pick Szeged elleni hazai bajnoki mérkőzés kapcsán az egri klub vezetése speciális jegyértékesítési megoldásról döntött. A bérleteseknek és a jegyvásárlóknak a Balatonfüreddel szembeni találkozó előtt biztosítanak lehetőséget a keddi találkozóra szóló tikettek átvételére, illetve a vásárlásra. Részletek a klub honlapján találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában