TEREMLABDARÚGÁS

2019.02.18. 21:48

A gólkirály Káposztának öltözött a rédei farsangon

Az eredményesség egyik záloga az édesapa nevelőmunkája.

Hegoczki F. Zsolt

A kupagyőztes vámosgyörki U19-es gárda Fotó: Hego Kreatív Stúdió

Kiélezett küzdelmet hozott a házigazdák és Vámosgyörk csapatának párharca az U19-es korosztály számára kiírt 9. Szőlőskert Farsang-kupán utánpótlás-tornán. A nagyrédei csarnokban Nagy Attila által szervezett eseményen mindkét gárda százszázalékos teljesítménnyel jutott el a döntőnek beillő utolsó fordulóig, amelyben végül a györkiek kerekedtek felül, s ezzel megvédték címüket. A serlegeket a rendező Szőlőskert Nagyréde SC elnöke, Kovács László adta át. A mérkőzéseket Lados György vezette.

Eredmények: Nagyréde–Atkár 4–3, Gyöngyössolymos–Vámosgyörk 3–7, Lőrinci–Atkár 4–5, Nagyréde–Gyöngyössolymos 5–3, Vámosgyörk–Lőrinci 14–2, Atkár–Gyöngyössolymos 4–6, Nagyréde–Lőrinci 7–5, Vámosgyörk–Atkár 11–4, Gyöngyössolymos–Lőrinci 14–1, Nagyréde–Vámosgyörk 3–6.

A torna végeredménye: 1. Vámosgyörk (Sisa Richárd, Kvacsány Dániel, Mester Martin, Hans Márk, Káposzta Bálint, Toma Kristóf, Rendik Milán, edző: Káposzta István). 2. Szőlőskert Nagyréde, 3. Gyöngyössolymos, 4. Atkár, 5. Lőrinci.

A kupagyőztes vámosgyörki U19-es gárda Fotó: Hego Kreatív Stúdió

Különdíjasok

Gólkirály: Káposzta Bálint (Vámosgyörk) 21 találattal.

Legjobb kapus: Dávid Ivó (Lőrinci)

Legjobb mezőnyjátékos: Budai Dávid (Nagyréde).

A csapatok legjobbjai a támogatók ajándékcsomagjait vehették át: Hans Márk (Vámosgyörk), Egri Róbert (Atkár), Daróczi Mátyás (Lőrinci), Németh István (Gyöngyössolymos), Szabó Márton (Nagyréde).

– Sorban harmadszor sikerült a gólkirályi címet kiérdemelni a tornán, melyek közül az idei termés volt a legnagyobb – fogalmazott Káposzta Bálint. – Ezt annak köszönhetem, hogy a társaim nagyon jó gólhelyzetekbe hoztak. Továbbá az édesapám, Káposzta István edző rengeteget foglalkozik velem is. Ő korábban nagypályán volt gólkirály, a meglátásai mély nyomot hagytak eddig az általa nevelt fiatalokban. Közéjük tartozik a közeli rokon, az egykori összesített megyei legjobb góllövő, Csontos Béla vagy Kovács Gergő, aki korábban országos szinten számított „aranycipősnek”. Szeretném folytatni a hagyományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában