TENISZ

2019.02.16. 11:19

A teniszbajnok Kovács Zitáról: nagyon jó lesz ez a kislány!

Korábbi top 100-as állította meg a tehetséget.

B. Cs.

Kovács Zita (balról) ezüstéremből duplázott Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

A BOK Csarnokban rendezett HE-DO felnőtt országos bajnokságon egyéniben és párosban is döntőt játszott Kovács Zita. A GYAC 17 éves tarnamérai játékosa a fináléba jutásért a háromszoros magyar bajnok, a WTA ranglistán 625. helyen álló Bukta Ágnest verte 6:3, 6:3 arányban. Az aranymeccsen aztán a harmadik kiemelt Arn Gréta volt az ötödikként rangsorolt Kovács ellenfele. A korábbi top 100-as 39 éves teniszező 6:4, 6:0-ra nyert, ezzel első bajnoki címét hódította el, s kapott szabadkártyát a budapesti WTA torna selejtezőjére.

Kovács Zita (balról) ezüstéremből duplázott Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

– Láttam Gréta meccsét Jani Réka ellen, tudtam, hogy mindent meg kell próbálnom, és a legjobbat kell nyújtani, hogy nyerjek. Sajnos ez nem sikerült. Nagyon örülök, hogy idén döntőt tudtam játszani, és úgy jöttem fel a pályára, hogy bármi lehet. Nem volt kétséges, hogy nagyon jó játékos ellen játszok majd, és mindent meg is próbáltam ellene – fogalmazott Kovács Zita.

Arn Gréta sem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel ellenfelét illetően.

– Zita játékát nagyon nagyra értékelem. Egy nappal korábban láttam először játszani, így tudtam, hogy nem lesz egyszerű meccsem ellene. Fel is tudta venni velem a versenyt, ám az első szett közepén megtört. Ebből az azonban a helyében nem csinálnék hatalmas problémát. Nagyon jó lesz ez a kislányt! – jelentette ki Arn Gréta.

Párosban Kovács Zita Zádori Rékával az oldalán 6:2, 6:0-as vereséget szenvedett a Drahota-Szabó Dorka, Nagy Adrienn kettőstől. Utóbbi ezzel megvédte címét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában