BIRKÓZÁS

2019.02.12. 19:23

Borosi, Nagy: hatalmas lépés a válogatottság felé

Az EVSI kiválóságáira legközelebb Görögországban vár próbatétel.

Sike Károly

Nagy Noémi edzőjével, Gyöngy Attilával Beküldött fotó

Borosi Henrik és Nagy Noémi révén két elsőséget könyvelhetett el az Egri Vasas-EVSI csapata a 2019-es év első serdülő-válogatóversenyén.

Nagy Noémi edzőjével, Gyöngy Attilával Beküldött fotó

A Tokodon rendezett megméretésen a kötöttfogású viadalt több mint 150, míg a szabadfogású és női versenyt 250 birkózópalánta részvételével rendezték.

– A kötöttfogásúak 85 kilós súlycsoportjában Borosi Henrik számára egyedül a püspökladányi Darabos László számított komoly ellenfélnek, de „Hencike” őt is simán verte a döntőben – tájékoztatott az egriek vezetőedzője, Gyöngy Attila. – A 52 kilósok mezőnyében Csomós János a döntőben maradt alul az ESMTK színeiben szereplő Takács Zsolttal szemben. Köböl László a 48 kilósok között az elődöntőben szenvedett vereséget, de a korábbi csatákban és a bronzmeccsen is remek győzelmeket aratott. Szabó Levente (+58 kg) és Deutsch Botond (38 kg) helyezetlenül zárt.

Ami Nagy Noémit illeti: a 66 kilós súlycsoportban hárman versenyeztek, Noémi mindkét mérkőzését meggyőző magabiztossággal nyerte. A történethez hozzátartozik, hogy több lány a közeli súlycsoportokba menekült, érezhető volt, hogy az egri indulótól nagyon tartanak a vetélytársak. Sikerével Borosi Henrik és Nagy Noémi is óriási lépést tett a válogatottság felé.

Az EVSI két kiválóságára legközelebb Görögországban vár próbatétel. Február végén a nemzeti csapat tagjaként mindketten az Akropolisz-kupán lépnek szőnyegre, amely már a soron következő Európa-bajnokságra való felkészülést szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában