VÍZILABDA

2019.02.08. 17:11

Hosnyánszky és Szivós is kulcsszereplő lehet

A Bitskeyben ősszel egy gól döntött, de a Kőér utcában is nagy meccs várható.

F. B.

Hosnyánszky Norbert (balról) és Szívós Márton három éve még azonos célokért küzdött Egerben

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A férfi OB I., A csoportja 12. fordulójának mérkőzése:

BP. Honvéd SE (4.)–ZF-Eger (2.)

Budapest, Kőér utca, szombat, 15.00. V.: Vogel G., Csizmadia Zs. Tv.: M4 Sport.

Novemberben meglehetősen szorosan alakult az Eger és a Honvéd szezonbeli első egymás elleni mérkőzése. A Bitskey Aladár Uszodában rendezett találkozó végén ugyan a hazaiak örülhettek, de a 11–10-es végeredmény nem épp magabiztos győzelemről árulkodik. Ráadásul azon a mérkőzésen a fővárosiak egyik legjobbja, a korábban a hevesi megyeszékhelyen is megfordult Szivós Márton nem szerepelhetett, ami szintén intő jel lehet Boros Barnabásék számára.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Hosnyánszky Norbert egy hete, a szombathelyi AVUS ellen (14–8) játszotta négyszázadik OB I.-es mérkőzését, de a Honvéd kiválósága, Szivós Márton is kerek számhoz érkezett: a 37 éves olimpiai bajnok esetében a Pécsi VSK elleni bajnoki az ötszázadik fellépést jelentette.

Hosnyánszky Norbert (balról) és Szívós Márton három éve még azonos célokért küzdött Egerben
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A két nagy tapasztalattal rendelkező vízilabdázó ma is kulcsszerepet játszhat saját csapatában. Az egrieknek óriási szüksége lenne a győzelemre, tekintve, hogy a pontvadászat közelgő középszakaszába minden eredmény továbbszáll. Erre a szerb Czvena Zvezda elleni szerdai 17–11-es győzelmet hozó BL-meccs után is minden esélye meglehet Dabrowski Norbert vezetőedző legénységének.

A Kőér utcai találkozó a televíziós közvetítés miatt szokatlan időpontban kezdődik, ennek ellenére nem panaszkodhatnak az egriek, hiszen a kamerák kereszttüzében az ország minden pontján megtekinthetik a megyeszékhelyiek következő fellépését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában