VÍZILABDA

2019.03.09. 21:19

A Biró család átvehette a Egri Vízilabda Klub adományát

A férfi OB I. középszakasza felsőházának 3. fordulójában ötgólos hazai siker született.

egrivizilabda.hu

Decker Ádám és Biró Miklós

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

ZF-EGER–DEBRECEN

14–9 (3–1, 5–3, 2–2, 4–3)

Eger, Bitskey uszoda, 300 néző. V.: Füzesi, Tordai.

EGER: Valics – Magyar, Raszovics 3 , Avramovics 1, Hosnyánszky 2, Sánta, Decker Á., Murisics 2, Gyárfás, Vlahopulosz 4, Kürti, Sántavy 2, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert és Petrovai Márton.

DEBRECEN: Kósik – Smitula , Dőry Farkas 1, Durik 1, Vidovics 2, Kovács G. 1, Fekete 1, Macsi P. 2, Zsilák, Giorgio La Rosa, Dienes, Fejős 1, Macsi M. Edzők: Miroslav Bajin és Kardos Sándor.

Angelosz Vlahopulosz volt a legeredményesebb Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Gól–emberelőnyből: 6/8, ill. 2/9.

Gól–ötméteresből: 1/1, ill. –

Kipontozódott: Sántavy M.

A mérkőzés előtt a közönség nagy tetszésnyilvánítása közepette vehette át a Biró család az Egri Vízilabda Klub és a szurkolótábor közös adományát, egészen pontosan 971.915 forintot. Decker Ádám csapatkapitány kezdeményezésére először a férfi csapat kezdett gyűjtésbe, majd csatlakozott a női együttes is, azután a szurkolók Pro Recco elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés ingyenessé tétele után adakoztak. Egy élet újrakezdéséhez járulhatta hozzá közösen, egy leégett családi ház drámájával azonosultak valamennyien. Az egri vízilabda nagy családja segített egy kisebb családon, megmutatva az összetartozás erejét. Biró Miklós a tragikus sorsú család nevében elcsukló hangon mondott köszönetet, miután Decker Ádám csapatkapitánytól átvette az adományt.

Decker Ádám és Biró Miklós Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Dabrowski Norbert: – Egyszer mindenki megverhet mindenkit. A Debrecen azonban nemcsak a Szolnokot győzte le, hanem a BVSC-t is. Ez intő jel volt. Jó csapat, nehéz ellenük játszani. Úgy érzem, hogy sikerült jól felkészülnünk, ezért a magabiztos győzelem. Örülök a három pontnak.

Miroslav Bajin: – Ha az elején ellép tőled az ellenfél, akkor már nagyon nehéz dolgod van. Az Eger pedig különösen az első félidőben játszott jól, de utána sem hagyott kételyeket senkiben, hogy kié lesz a győzelem. Bíztam benne, hogy legalább szorosabb meccset játszunk, hiszen a múlt héten megvertük a BVSC-t. Az Eger ezt nem engedte, mert nagyon jó csapat. Nem vagyok elkeseredve, megtettük, amit lehetett, itt Egerben ez ennyire volt elég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában