VÍZILABDA

2019.03.19. 15:47

A Szolnoki Dózsával mérkőzik meg szerdán a ZF-Eger

A ZF-Eger és a Szolnoki Dózsa is feledtetné a Bajnokok Ligájában elszenvedett vereséget.

Heol Sport

Kürti Dominik (balról) sokat vár ettől a héttől

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A ­férfi OB I. középszakasza A csoportjának 4. fordulója:

ZF-Eger (3.)–Szolnoki Dózsa (4.)

Eger, Bitskey Aladár ­Uszoda, szerda, 19.00. V.: Vogel G., Marnitz M.

A nemzetközi porondról ismét hazai vizekre evez a megyeszékhelyi férficsapat, amely a Szolnoki Dózsához hasonlóan az OB I.-ben vigasztalódna. A Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában az egriek hazai medencében maradtak alul a Ferencvárossal szemben (9–12), míg a Szolnok a címvédő Olymiakosz Pireusz vendégeként szenvedett minimális különbségű vereséget (11–10). Négy fordulóval a BL csoportkörének zárása előtt az A jelű nyolcasban az egriek hét-, míg a B csoportban a szolnokiak hárompontos hátrányban vannak a még továbbjutást érő helyektől.

Az OB I. középszakaszában az egriek számára a harmadik hely megőrzése a tét. A szolnokiak mögött a Miskolc is Decker Ádámék pozíciójára tör, a hullámokat pedig mi más csillapíthatná le, mint egy egri győzelem.

Kürti Dominik (balról) sokat vár ettől a héttől Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Nehéz hét vette kezdetét, amelynek első állomása a Szolnok elleni ütközet lesz, majd három nappal később már Miskolcon vár megmérettetés a csapatra – fogalmazott, az egriek 20 esztendős játékosa, Kürti Dominik. – Mindkét összecsapás kiemelt fontosságú a négy közé jutás szempontjából. A Tisza-partiakkal közel azonos játékerőt képviselünk, minden valószínűség szerint kiegyenlített küzdelemben dől el a pontok sorsa. Bizakodó vagyok, a szerdai győzelemmel megkönnyíthetjük a hátralévő utat az elődöntőbe.

Nincs oka váltani

Újabb két évvel ­megtoldotta június 30-án lejáró szerződését Sztrahinja Raszovics. A ZF-Eger szerb szélsője az egyesület honlapjának nyilatkozva úgy fogalmazott: Egerben egészen különleges közeg veszi körül a vízilabdát, nagyon jó érzés ehhez a klubhoz tartozni, semmi oka a váltásra. Hozzátette: tervei között szerepel, hogy az előttünk álló két évben szeretne valami kiemelkedő eredményt elérni a csapattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában