KÜZDŐSPORT

2019.04.15. 22:09

A hatvani fiú horogütése és térdese Világkupát ért

A nagyszerű célok eléréséhez a biztos családi háttér adja a nyugalmat és a magabiztosságot.

B. Cs.

Laska Bence Világkupa-győzelmet aratott az Austrian Classic kick-box versenyen. A WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) világszervezet Innsbruckban rendezett viadalán 39 nemzet képviselői 2223 nevezést adtak le, köztük a Hatvani Thaibox SE 75 kilós kiválóságával. Hatvani Ferenc edző tanítványa a K-1 szabályrendszerben kiírt kategóriában mérette meg magát azok után, hogy a hazai bajnokság megnyerésével kvalifikálta magát a versenyre.

Laska Bence a 2018-as ezüst után idén aranyat nyert Beküldött fotó

– A tavalyi Világkupán elért második helye már sokat sejtetett technikai és küzdő tudásáról – értékelt Hatvani Ferenc. – Sima győzelmek vezettek a döntőig, ahol a nagy ellenfelet a cseh Petr Dvoracek jelentette. Bence az első menetet hatalmas elánnal kezdte, az ütésváltásokból és rúgáskombinációkból ő került ki győztesen, majd a második menet közepén egy horogütéssel és a térddel végrehajtott test K. O.-val biztosította győzelmét.

Laska Bence az elmúlt hónapokban jelentős feladatot vállalt, ugyanis az érettségire történő készülésen túl (majd pedig tervként a Műszaki Egyetemre való bejutás) a Világkupán a sikeres bizonyítás adta a célt.

– Mivel a hatvani klubban sparring partnerként mindenkit „kinőtt”, ezt a budapesti Re-Gym-ben sikerült Rehák György edző segítségével heti két alkalommal pótolni, ahol több világbajnok is edz ott – tette hozzá Hatvani Ferenc. – A hatvani három edzés és fővárosi két tréningen kívül napi öt-hat kilométert fut és erősít. Számítógépes szakember édesapja és testnevelő tanár édesanyja a biztos családi hátteret adja a nagyszerű célok eléréséhez Legnagyobb szurkolója hatéves kis húga, Luca, aki minden mérkőzését végig drukkolja. A Hatvani Thaibox Egyesület valamennyi tagja példaképnek tekinti. Jómagam azt tartom, hogy öröm vele minden edzés, mert nemcsak nagyszerű sportoló, hanem remek ember is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában