VÍZILABDA

2019.04.09. 17:16

Az egri vízilabdások motiváltabbak lehetnek, mint az újbudaiak

Murisics és Raszovics egymás ellen szerepelt az Európa Kupán.

S. K.

Gyárfás Tamás (9) ás társai nagyon elszántak

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A férfi OB I. középszakasza 6. fordulójának mérkőzése:

ZF-EGER (4.)–A-HÍD OSC ÚJBUDA (1.)

Eger, Bitskey uszoda, szerda, 19.00. V.: Petik, Csanádi.

Tizennyolc nap telt el azóta, hogy a legutóbbi bajnoki mérkőzésén Miskolcon pontot szerzett (6–6) Dabrowski Norbert együttese. A döntetlennek köszönhetően maradt a két csapat közötti négypontos különbség, ám továbbra is kiélezett a négy közé jutásért zajló küzdelem. A középszakaszt vezető OSC és a bajnoki címvédő FTC elődöntős szereplése már borítékolható.

Gyárfás Tamás (9) ás társai nagyon elszántak Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Hosszú idő után játsszunk ismét bajnoki mérkőzést, ráadásul komoly téttel bíró rangadó vár ránk – emlékeztetett Gyárfás Tamás, az egriek játékosa. – A fővárosiak elleni fellépés előtt kevés lehetőségünk adódott a csapatjáték csiszolására, válogatottjaink ugyanis hazájuk nemzeti csapatával az Európa Kupa nyolcas döntőjében, Zágrábban szerepeltek. Hiányzó az OSC-nél is akadt, ilyen szempontból egyik gárda sem került előnybe. Ami viszont a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy talán motiváltabbak lehetünk, ráadásul hazai környezetben egyetlen ellenféllel szemben sem adjuk olcsón a bőrünket.

A horvátok ellen 10–8-ra diadalmaskodó, Európa Kupa-győztes magyar válogatottban egyetlen ZF-játékos sem szerepelt. Ugyanakkor Nikola Murisics a montenegrói, Sztrahinja Raszovics a szerb csapattal egymás ellen szerepelt az ötödik helyért rendezett találkozón, ami 16–14-es montenegrói sikert hozott. a görög válogatott tagjaként Angelosz Vlahopulosz az oroszok legyőzésével (15–14) a hetedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában