LABDARÚGÁS

2019.04.12. 20:47

Hevesi LSC: a valóságnak megfelelően tisztázzák az eseményeket az andornaktályaiak!

Reagált a félbeszakadt U17-es mérkőzésre a hazai egyesület vezetője.

Heol Sport

A hevesiek másképp látják a történteket Képünk illusztráció. Archív fotó

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Jakab Tibor

A Hevesi LSC–Andornaktálya SE félbeszakadt U17-es mérkőzésről a vendégek egyik vezetője részletesen kifejtette, hogy 2–1-es hazai vezetésnél a 80. percben miért vonultak le a pályáról az andornakiak.

A cikkre a következő levelet kaptuk a Hevesi LSC elnökétől, Mengyi Norberttől. Az írást változtatás nélkül közöljük.

A hevesiek másképp látják a történteket Képünk illusztráció. Archív fotó
Fotó: Jakab Tibor / Heves Megyei Hírlap

„Tisztelt nevét nem vállaló Sportvezető!

Sajnálattal és megdöbbenve tapasztaltuk a Hevesi LSC részéről, hogy egy vezetői pozícióban lévő sporttársnak az első gondolata a sajtóhoz fordulni és a valóságtól távol álló dolgokat közölni. Teszi mindezt úgy, hogy ezzel a HLSC hírnevét csorbítja. Az író komoly vádakkal illeti a hevesi csapatot és a hevesieket is. Hiába keressük aláírását és nevét, azt persze nem vállalja.

A mérkőzéshez kapcsolódóan, érdekes és felháborító dolgokat közöl. Csak Hevesen történhet meg, hogy egy mérkőzésen a nézők szidalmazzák a vendégjátékosokat. Andornaktályán biztos Ady verseket mormolnak. Csak Hevesen történhet meg, hogy egy kiállított játékos dühöngve hagyja el a játékteret és leveszi a mezt. Andornaktályán jókedvűen, nevetgélve teszik mindezt.

Ezek után még az álló labdába is belerúg, de szerencse hogy nem talált el senkit. Andornaktályán ez sosem fordult még elő!

Kővel dobálták a kapust a majd 50 méterre lévő lelátóról, úgy hogy azt a játékvezető sem látta, sérülést természetesen nem okozott, és nincs is a jegyzőkönyvben ilyen bejegyzés. Megtörtént egyáltalán?

Apropó, jegyzőkönyv, mindkét oldalon egy-egy piros lap szerepel. A játékvezető felelőssége a mérkőzés alatt a játékosok testi épségének a megóvása. Amennyiben a vádak igazak lennének, akkor miért nem szakította félbe a mérkőzést? Miért nem állított ki öt hevesi játékost? Bízunk benne, hogy a játékvezető úr a fegyelmi tárgyaláson részt vesz, és az ő szemszögéből is megismerhetjük az eseményeket. Természetesen mi is elítéljük a sportszerűtlenséget és küzdünk is ellene. Amennyiben csapatunk tagját, vagy tagjait felelősségre kell vonni, úgy nem bújunk ki alóla. Remélem, Andornaktályán sem fognak.

A hevesiek szerint ugyanezen a meccsen a következők történtek.

Mi úgy láttuk, hogy férfias küzdelem volt a pályán és mindkét csapat játékosai partnerek voltak ebben. Szándékosan egyik csapat játékosai sem akartak sérülést okozni ellenfelüknek. Kíváncsiak lettünk volna, ha vendégvezetés van a 80. perc környékén, akkor is levonulnak a pályáról?

Az újságcikkel egy alaptalan és rosszindulatú vádaskodásba ment át egy sportvezető. A mérkőzés után a csapatvezetők egyeztettek és megbeszélték a történteket. A kitalált „lincshangulat”-ról annyit, hogy a sportpálya bejáratánál mobil büfé működik, ahol nyilvánvalóan voltak vásárlók, szurkolók. A büfé vendégek között volt két rendőrjárőr, de őket megkérdezve semmi durva említésre dolog nem történt. Szerencsére több hiteles személy is volt a mérkőzésen (többek között más klub utánpótlás-edzője), akik nevüket vállalva szintén elmondhatják a véleményüket.

A Hevesi LSC elvárja, a cikk névtelen írójától, hogy akár névvel, akár névtelenül, de tisztázza az eseményeket a valóságnak megfelelően! A Hevesi LSC elnöksége csak ezt kéri tőle! Amennyiben ez nem történik meg, úgy jogi útra tereljük az ügyet és úgy tisztázzuk a HLSC hírnevét! A Hevesi Labdarúgó Sport Club a sajtóban történő üzengetésekre nem kíván a továbbiakban reagálni.

Heves, 2019. április 12.

Mengyi Norbert, a HLSC elnöke”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában