LOVASSPORT

2019.04.12. 08:40

Távlovas arany Novajra, ezüst Ostorosra

Nyolcvan kilométeres távot teljesítettek a megyénkbeliek.

B. Cs.

Öt kettes fogat és több mint 40 lovas mérette meg magát a 20, 40 és 80 km-es távon az országos távlovagló és távhajtó bajnokság idei 1. fordulójában. A Tiszakécskén rendezett 6. Duna Aszfalt-kupán a leghosszabb távon indulók helyzetét külön nehezítette, hogy az első 30 km-es szakaszt hol szakadó, hol pedig szemerkélő esőben kellett teljesíteni. Ezzel együtt a lovast és lovat egyaránt próbára tevő kihívást a legtöbben sikeresen fejezték be.

Az ostorosi Mihók Ménes versenyzője, Mihók Margaréta a 80 km-es felnőtt kategóriában Dahab nevű lovával 4:43.50 órás idővel a második helyen végzett, míg a novaji Török Karolina Blanka, a Hevesi SE lovasa, a 80 km-es junior kategóriában Koheilan Gazella nevű lovának nyergében 5:09.25 órás idővel első helyen ért célba.

Török Karolina Blanka és Koheilan Gazella. Nyerő páros. Beküldött fotó

Karolina számára a helyszín szimbolikus jelentőséggel bírt, ugyanis egy évvel ezelőtt az elméleti rajtengedély vizsgáját éppen Tiszakécskén tette le. Koheilan Gazella hátán tavaly több rövidebb távú 20 és 40 km-es versenyt teljesített, egy év elteltével pedig a sok edzésnek köszönhetően eljutott a 80 kilométeres távig.

A fiatalok számára a következő állomást a szlovákiai Somorján május 10–12-e sorra kerülő viadal jelenti között, ahol Mihók Margaréta a 80 km-es nemzetközi mezőnyben, míg Török Karolina Blanka a 80 km-es szlovák nemzeti mezőnyben áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában