HEGYI KERÉKPÁR

2019.05.31. 17:44

A Mátra Biker bringása az élre tekert Szilvásváradon

Ideális időjárási körülmények között, vízmentes pályaútvonalakon tekerhettek végig a mezőny tagjai.

B. Cs.

Összesen 850 induló rajtolt a négy kategóriábanFotó: L. M.

Szlovencsák Panka személyében a Mátra Biker SC győztest is felvonultatott a 18. Specialized Maratonon. A gyöngyösi induló a szilvásváradi verseny 25 kilométeres távján 1:23.09 óra múltán végzett az élen. A 2019-es Top Mountain Bike Maraton-sorozat második állomása négy kategóriájának (mini, rövid, közép, hosszú) tíz korcsoportjában mintegy 850 induló állt rajthoz.

Összesen 850 induló rajtolt a négy kategóriában Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Bár a korábbiakhoz képest az idén a nevezői létszám valamivel alacsonyabb volt, nem búslakodunk – értékelt a főszervező Tarnai Csaba. – Annak is megvan az előnye, ha kevesebben jönnek el, hiszen nincs akkora tömeg a pályákon, ami nagyban megkönnyíti a versenyzők helyzetét. Ráadásul a rajtnál és a frissítőpontoknál sem alakul ki tumultus. Ettől függetlenül az ideinél nagyobb létszámú versenyt is gond nélkül le tudunk bonyolítani.

Bringás szempontból ideális időjárási körülmények között, vízmentes pályaútvonalakon tekerhettek végig a mezőny tagjai. A hosszú és nehéz pálya nyomvonalai miatt a hegyikerékpárosok között rendkívül népszerű „szilvás” az idén is próbára tette a versenyzőket, bár a tavalyihoz képest alacsonyabb indulói létszám miatt némileg kényelmesebben lehetett tekerni a pályákon.

Tarnai a részvételi létszám folyamatos csökkenését egy természetes folyamat részeként látja. – Évek óta tapasztaljuk, hogy szinte minden hétvégén van valamilyen kerékpárverseny az országban, így az óriási kínálatnak tudható be, hogy a kerékpározni vágyók létszáma eloszlik a különböző helyszínek között.

A főszervező a csupasport.hu portálnak azt is elmondta, hogy a korábbi évekhez képest ebben az esztendőben nagyon sportszerűen zajlott le a rendezvény.

TOP MOUNTAIN BIKE MARATON-SOROZAT 2019

Május 5.: Balaton Maraton, Balatonfüred

Május 26.: Specialized Maraton, Szilvásvárad

Június 15.: Crosskovácsi Maraton, Nagykovácsi

Augusztus 4.: Bükk Maraton, Felsőtárkány

Szeptember 1.: Mátra Maraton, Mátraszentistván

A verseny eredménylistája megtekinthető itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában