LABDARÚGÁS

2019.05.28. 08:17

Arany és ezüst a Ferencváros egri fiataljainak

Hopka Ferencnek Leandro és Gorriaran gratulált a második helyhez.

B. Cs.

Első idényét 12 góllal zárta az FTC színeiben Koczka Krisztofer. Ettől is lényegesebb azonban, hogy az egri fiatal az MLSZ U12-es Közép-Nyugati bajnokságban aranyérmet szerzett csapatot erősítette.

Koczka Krisztofer és Hopka Ferenc. Beküldött fotó

Hopka Ferenc negyedik éve tartozik az FTC kötelékébe. Az ugyancsak megyeszékhelyi fiatal a BLSZ U10-es futsal bajnokságban második helyezést ért el zöld-fehérekkel úgy, hogy irányítóként hat találattal járult hozzá az eredményességhez. Az ezüstérmet ünnepélyes keretek között adta át a gyerekeknek az FTC NB I-es bajnokcsapatát képviselő Leandro de Almeida és Fernando Gorriarán.

Hopka Ferenc a teremben villog. Beküldött fotó

– Már ebben a korban is lehet magas szinten sportolni, viszont ez sok áldozattal jár – világította meg Hopka Ferenc édesanyja. – Az edzések és az utazások sok időt vesznek el a fiatal iskolások szabadidejéből. A sportolás nem mehet a tanulás rovására, az iskolában is jó teljesítményt várnak el.

Koczka Krisztofer egy tucat gólt szerzett. Beküldött fotó

Koczka Krisztofer és Hopka Ferenc a sportág alapjait az egri Plútó SE-ben ismerte meg. Edzőként Horváth Tamás és Gyetván Krisztián szerettette meg velük a futballt.

Ugyancsak a Plútó SE-ben nevelkedett az NB II. jelenlegi gólkirálya, Balajti Ádám, de az egyletnél többek között büszkék az U16-os válogatott Sós Mátéra és Alaxai Áronra (mindkettő Puskás Akadémia), ahogy az MTK U16-os kapusára, Gyetván Márkra is – hogy csak néhány nevet említsünk a nagy klubokhoz a Plútón át eljutott labdarúgók közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában