Pünkösdi családi nap

2024.05.20. 07:30

A csülkös babos káposztától az utcabálig tartott a mulatság Gyöngyöstarjánban

A falu apraja-nagyja főzött, szerepelt és jól érezte magát a családi napon. A zenéből és táncból sem volt hiány Gyöngyöstarjánban.

Szabó István

Pünkösdi családi napot rendeztek vasárnap Gyöngyöstarjánban. Aki ellátogatott az eseményre, bizony, hamar megbánhatta, ha alaposan beebédelt délben, hiszen szinte megszámlálhatatlan finomság várta a helyi egyesületek standjainál. A Világos Szándékkal Gyöngyöstarjánért Egyesület például csülkös babos káposztával és tepertős gancával, a Gyöngyöstarjáni Karitász Csoport saslikkal és cukkinis fasírttal, a Nagyik és Unokák Énekkar töltött káposztával és hagymás krumpligancával, sőt, húzott rétessel várta a kulináris élvezetek kedvelőit. Kitett magáért a Gyöngyöstarjáni Pávakör Egyesület is, hiszen náluk kenyérlángos, székelykáposzta, macok és fánk volt a menü, míg a gyöngyösi Black Jam Táncegyesület helyi csoportja pincepörköltet, a Gyöngyöstarjáni Rekreációs Egyesület pedig vadpörköltet főzött. 

Már délután is remek volt a hangulat Gyöngyöstarjánban
Már délután is remek volt a hangulat Gyöngyöstarjánban
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Akik a kínálatot végigették – ahogy mondani szokás: a fülük is kettéállt tőle –, nem kellett bánkódniuk az ünnepnapon felszedett plusz kalóriák miatt, hiszen a színpadon fellépők gondoskodtak arról, hogy tánccal ledolgozzák azokat. Mindjárt kezdésnek a Black Jam, majd a pávakör, illetve a nagyik és unokák csapatának előadása szolgált nemcsak muzsikaként, de talpalávalóként is. Ezután Kaczor Feri mulatós zenéje, majd a Bon-bon együttes nagy slágerei, végül pedig Tom White és bandája vérbő rockabilly muzsikája hangolta jókedvre a nagyérdeműt, a táncra perdülők körében, nem utolsó sorban, fokozottan égetve a kalóriákat. Az általános jókedvre végül este DJ Olli utcabálja tett rá egy lapáttal. A családi pünkösd remek hangulatához természetesen a kiváló gyöngyöstarjáni borok is nagyban hozzájárultak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában