LABDARÚGÁS

2019.05.24. 19:20

Az egri kapitány és a hevesi kapus Kaposváron valóra váltotta álmait

Remek szakmai munka folyik és ez az eredményességben is megmutatkozik.

Bódi Csaba

Hegedűs Dávid az ezüstérem mellé járó elismeréssel. Boldogság felsőfokon Beküldött fotó

Az egri származású, 33 éves csapatkapitány, Hegedűs Dávid és a hevesi illetőségű 24 éves kapus, Slakta Balázs NB II-es ezüstérmesként NB I-be jutás részese lehetett a Kaposvári Rákóczi FC csapatában. A remekül zárult idényt így élték meg a futballisták.

– Amikor tavaly nyáron visszatértem Kaposvárra, nagyon jól tudtam, hová, milyen körülmények közé megyek, és ez be is igazolódott – tekintett vissza Hegedűs Dávid. – Ugyanaz a „családias légkör” fogadott, mint tíz évvel ezelőtt, amikor először beléptem a kaposvári öltözőbe. Itt újból focistának éreztem/érzem magam. Remek szakmai munka folyik és ez az eredményességben is megmutatkozik. A 2018/19-es idény számomra minden téren előrelépést jelentett.

Hegedűs Dávid az ezüstérem mellé járó elismeréssel. Boldogság felsőfokon Beküldött fotó

„Hege” rutinos játékos, aki nem a hangjával, hanem alázatos, szenvedélyes játékával, csendes vezetőként mutat példát. És ez van otthon is. – Számomra a család a legfontosabb – folytatta a középpályás. – Úgy érzem, a kisfiammal kellő időt töltöttem az elmúlt évben, annak ellenére, hogy három hetet Kaposváron, egy-két hetet pedig Egerben volt a család. Ezt megfelelően sikerült belőni úgy, hogy senki (értsd: a kisfiam, anyuka, apuka, nagymama, nagypapa, dédmama, barátok) se szenvedjen hiányt. Tudatosítottam magamban, hogy mindent értük csinálok, így nincs akadály.

Akikért és amiért megéri Beküldött fotó

Arra a kérdésre, mikor gondolt először arra, hogy ebből feljutás lesz vagy lehet, így felelt a futballista.

– A tavaszi első mérkőzésünk után, amikor hazafelé tartottunk. A buszon épp az Eddától Az álmodtam egy világot magamnak c. szám szólt… Nem szoktam hallgatni ilyen jellegű zenét, de ez bennem maradt. Először akkor játszottam el a gondolattal, hogy óriási dolog lenne újra az élvonalban futballozni.

A csapatkapitány szerződése az idény végén lejárt Kaposváron, de szóban már hetekkel korábban megegyezett a vezetőkkel a folytatásról, függetlenül, hogy az első vagy a másodosztályban folytatja a Rákóczi.

– A 12 csapatos NB I-ben két-három gárdát kivéve mindenkinek nehéz a feladat. Azonban én csak magunkkal szeretnék foglalkozni. Ez volt ebben az évben is a siker kulcsa. Próbáltunk magunkkal törődni, csapatként működni, erős volt a társaságnál az összetartó erő. Sok fiatal, tehetséges játékossal rendelkezünk, akik előtt szép jövő áll – zárta szavait Hegedűs Dávid.

AZ NB II VÉGEREDMÉNYE

Élmények sora

– Nagyon boldog vagyok, hogy két év alatt két osztályt sikerült fölfelé lépnünk – fogalmazott Slakta Balázs. – Utólag úgy gondolom, hogy minden pillanata nagyon jó volt az évadnak, de közben azért akadtak hullámvölgyek, amelyeket nehezebben éltem/éltünk meg. Elég változatosra sikerült a 2018/19-es szezon, ami nem meglepő, ugyanis több mint negyven tétmeccset játszott a csapat. Számomra minden találkozó élményt jelentett, úgy érzem, sikerült annyi találkozón pályára lépnem, hogy aktív részese lehettem az idei feljutásnak. Tavaly nyáron kétéves szerződést kötöttem a kaposvári klubbal, reményeim szerint az NB III. és az NB II. után jövőre az első osztályban is pályára léphetek a Rákóczi FC színeiben.

Slakta Balázs aktív részt vállalt a feljutásból Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában