HARCMŰVÉSZET

2019.05.07. 09:40

Az egri kempós gyerekek Seregélyesen vitézkedtek

Kilenc versenyzőnek az első versenyét jelentette Fejér megyei rendezvény.

B. Cs.

A Bushido Kempo Akadémia seregélyesi indulói az edzők társaságában Beküldött fotó

Az egri székhelyű Bushido Kempo Akadémia 21 indulóval, köztük kilenc újonccal vett részt a Seregélyes-kupáért kiírt gyermekversenyen. A 27 klub 227 nevezőjének részvételével lebonyolított Fejér megyei eseményen a 2012. január 1-je és a 2007. december 31-e között születettek fiatalok adtak számot felkészültségükről. Az eredményességet illetően három-három aranyéremmel Szivós Ábel és Stregova Sára emelkedett ki a megyeszékhelyiektől, míg a noszvaji szakosztályból Kiss Annabella első versenyén két aranyat és egy ezüstöt szerzett.

– Hosszú, de jól sikerült, hosszú felkészülésen vagyunk túl, amely az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult – értékelt a Bushido Kempo Akadémia vezetője, Stregova Zsolt. – Új versenyzőink is kitettek magukért, jól szerepeltek első versenyükön.

A Bushido Kempo Akadémia seregélyesi indulói az edzők társaságában Beküldött fotó

A Seregélyes-kupán a résztvevők három technikai és három küzdelmi számban indulhattak. A legidősebb korosztály tagjainak (11–12 évesek) nyílt lehetőségük a C viadalban is megméretni magukat. A gyerekek két éves korcsoportbontásban versenyeztek, amit még tovább osztottak súlykategóriára és övek szerint.

– Mi legalább egy technikai és egy küzdelmi számban szoktuk nevezni a mieinket, de több versenyzőt majdnem minden kategóriába felkészítünk is indítunk, hogy minél több megméretésben legyen részük a verseny napján. Formagyakorlatban nem ritkák a tízes nevezések, itt értékelődik fel a megszerzett érem. Küzdelmekben a nevezésektől függően egy-négy mérkőzést kell vívni a végső sikerig – világította meg a hátteret Stregova Zsolt.

A Bushido Kempo Akadémia indulói:

Szivós Ábel, Stregova Sára, Erdélyi Zsombor, Kaszás Kristóf, Kaszás Vince, Vankó Bálint, Rab Zétény, Sebők Dorina, Nevelős Lili, Oláh Nagy Ádám, Kanyó Szilas, Adorján Olivér, Tarisznyás Ethan, Tóth Zénó, Kormos Gergő

Ipacs Barnabás, Tóth Csenge, Kapros Zoé, Magyar Lili, Kiss Alexander, Kiss Annabella

Az egri és a noszvaji gyerekek eredményei megtekintők itt: Eredmények

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában