LABDARÚGÁS

2019.05.10. 16:24

Tizenegy kiadó hely az Eger SE kezdőjében

Salgótarjáni sikerrel akár a bennmaradását is bebiztosíthatja a Gyöngyösi AK.

Heol Sport

Az egri Busai Barnáék (pirosban) a forduló nyitómérkőzését játsszák Ibrányban. Kötelező a pontszerzés

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Az NB III. Keleti csoportja 27. fordulójának mérkőzései:

Tállya KSE (13.)–Eger SE (10.)

Ibrány, vasárnap, 12.30. V.: Bálint Attila (Zahorecz, Gavalla-Kulcsár J.)

A Tállya a mezőny legrosszabb formában lévő együttese. A borsodi gárda a legutóbbi öt mérkőzését egyaránt elveszítette, ráadásul egyetlen gólt sem szerzett. Az őszi tizedik helyén három pozíciót rontva mára a kiesés szele is megérintette Bocsi Patrikékat. Az egriek helyzete sem túl rózsás, legutóbbi hét mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg a megyeszékhelyi együttes. Előnye hét pont a még kieső Salgótarján előtt.

– A múlt heti lehangoló kudarc után változtattunk néhány dolgon, szeretnénk biztonyítani, hogy a Cigándtól elszenvedett vereség nem méltó hozzánk – fogalmazott az egriek szakmai igazgatója, Vitányi László a klub honlapjának. – Tizenegy kiadó hely van a kezdőcsapatban, azokat a játékosokat küldöm vasárnap pályára, akiknek látom a szemében az akaratot.

Októberben a Szentmarjay-stadionban gólnélküli döntetlen született.

Az egri Busai Barnáék (pirosban) a forduló nyitómérkőzését játsszák Ibrányban. Kötelező a pontszerzés Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

Salgótarjáni BTC (14.)–Gyöngyösi AK (11.)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, vasárnap, 17.00. V.: Görög Márió (Bede, Bőhm)

A gyöngyösiek egyértelműen felszállóágba kerültek. Laurinyecz Ákosék három győztes mérkőzéssel a hátuk mögött utaznak Salgótarjánba, ahol „hatpontos” ütközet vár rájuk. Amennyiben a mátraaljaiak Nógrádból is győztesen távoznak, óriási lépést tesznek a bennmaradás felé.

– Ha sikerül átmenteni az elmúlt hetek formáját, akkor jó eséllyel vehetjük fel a küzdelmet az SBTC-vel – fogalmazott a GYAK vezetőedzője, Török János. – Úgy számolok, hogy egyetlen győzelem is elegendő lehet ahhoz, hogy bebiztosítsuk a bennmaradást. Bizakodó vagyok.

A két csapat őszi mérkőzésén hazai pályán 3–0-ra nyertek a gyöngyösiek.

A további párosítás

Vasárnap, 13.00: Putnok–Sényő-Carnifex FC. 17.00: Jászberény–DVTK II, ESMTK–Szolnoki MÁV, Cigánd–Debreceni EAC, Sajóbábony–Füzesgyarmat, Tiszaújváros–Nyírbátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában