DIÁKSPORT

2019.06.24. 19:15

Diákolimpia: bronzérmesek a Kálváriaparti iskola leány futballistái

Hatodikok az Egri Kemény Ferenc Sportiskola fiúk kézilabdázói.

B. Cs.

A bronzérmes gyöngyösiek Beküldött fotó

A Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola leány labdarúgó-csapatának harmadik helyezése jelentette a legjobb eredményt a szűkebb hazánkat képviselő gárdák közül a IV. korcsoportos Összevont Labdajáték Diákolimpia országos döntőjében. Az edzőként Papp Géza, testnevelőként pedig Kismárton Ádám irányította mátraaljaiak Spisák Sára, Fenyvesi Csenge, Nagy Rozália, Szabó Gréta, Csernák Fruzsina, Juhász Laura, Tóth Hanna, Tóth Nikol, Butyka Fanni és Krauszberger Korinna alkotta együttese mindössze egy vereséget szenvedett a finálé során, amelynek helyszínéül a kiválóan előkészített Sport úti sporttelep pályája szolgált.

A bronzérmes gyöngyösiek Beküldött fotó

A Heves Megyei Diák-és Szabadidősport Egyesület (HMDSZSE) szervezte négynapos eseménynek Gyöngyös és Eger volt a házigazdája. A mintegy 1200 diákolimpikon négy sportágban és összesen hat helyszínen mérkőzött az érmekért.

Hazai színeket képviselő csapatként a négy egri, a két gyöngyösi, továbbá a gyöngyössolymosi, a gyöngyöstarjáni és a pétervásárai intézmény együttese közül legelőkelőbb helyen a gyöngyösi leány labdarúgók szerepeltek, de búslakodásra a többieknek sincs okuk, mert az ország legkiválóbbjai között kaptak lehetőséget tudásuk megmutatására. Ez pedig csak a legkiválóbbaknak adatott meg az elmúlt hétvégén.

Ami egyik megyénkbeli csapatnak sem sikerült, az például összejött a százhalombattai futballiistáknak, akik aranyérmesként örömfürdőt vettek a Felsővárosi Sporttelepen Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában