LABDARÚGÁS

2019.06.24. 19:19

Egerszóláti SK: az ár levonult, az iszap maradt

Az öltöző-épületbe is betódult a víz, az önjáró fűnyírót sikerült kimenteni.

B. Cs.

Horváth László kárfelmérés és takarítás közben Fotó: Berán Dániel

Horváth László sok mindent megélt már Egerszóláton. A helyi sportkör mindenese három nagy árvízre emlékszik, és noha ezek közül nem a vasárnapi villámáradás számított a legnagyobbnak, a pusztítás ettől még megrázó volt a helyieknek.

Horváth László kárfelmérés és takarítás közben Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Amikor elkezdett esni az eső, kerékpárra ültem és eltekertem a pályához, mert tudtam, ha a patak kiönt, az öltözőben lévő tárgyak nagy veszélybe kerülnek – idézte a vasárnap történteket Horváth László. – Az önjáró fűnyírógéppel már úgy tudtam kiállni, hogy 20 centis vízen kellett átgázolni. Előtte a hűtőgépek tetejére raktam a két zsák mészhidrátot, hogy ne érje víz, és elpakoltam a futballcipőket. A mentés azonban csak részben sikerült, mert amikor később visszamentem, láttam, hogy a 80 centi magasságig érő víz milyen kárt okozott. Az épületben maradt kb. két centis iszapréteg, a bezárt ajtók mögött lévő hűtőket az ár felborította, a pályán pedig ott a hordalék.

Kidőlt a labdafogó kerítés is Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A hajdani futballista és vezető szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy amilyen gyorsan jött az árvíz, olyan sebesen távozott. A nyomok azonban jól láthatók és most már a takarítás következik. A megyei II. osztályú bajnokcsapat játékteréről is eltűnt a víz, és a lelátó felőli rész már egészen jól néz ki – legalábbis a helyzethez képest.

A pálya öltözőtől távolabbi kapuja felől is eltűnt a víz Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Amit lehetett, megtettem, de látni kell, ha jön a nagy víz, nem sok esélyünk van megúszni károk nélkül – sajnálkozott Horváth László.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában