ATLÉTIKA

2019.06.21. 16:08

Strandbelépő és kazamatatúra a donoroknak

A jótékonysági futás pénteken indult a Vereckei-hágótól.

Süli Kinga, Bódi Csaba

Gui Angéla (középen): hosszú út, másokért Fotó: egyverbol.hu

Az Egy vérből vagyunk elnevezésű véradással egybekötött jótékonysági futás egyik kiemelt helyszíne lesz Eger június 25-én, kedden. A határainkon is átívelő projekttel a véradás fontosságára, és a határon túli gyermekotthonban élők megsegítésére szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők. Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége – derül ki a lapunknak elküldött sajtóközleményből.

Idén két ultrafutót – Sperka Tamást és Náray Balázst – kértek fel az ötszáz kilométer megtételére, de az út során több olyan pontot meghirdetnek, ahol bárki csatlakozhat egy-egy szakaszra.

– Az ember legtöbbször önma­gáért, az egészségének a megőrzéséért fut, egy hosszabb táv pedig belső út is egyben, amelynek során igazán közel tudunk kerülni magunkhoz és ahhoz, aki teremtett. Mennyivel szebb, ha ezt a hosszú utat nemcsak magunkért, hanem másokért is tesszük meg – fejtette ki Gui Angéla az esemény ötletgazdája, fő szervezője a jótékonysági futások alapgondolatát, hiszen nem az idei az első ilyen esemény.

Gui Angéla (elöl, balról a harmadik): hosszú út, másokért Fotó: egyverbol.hu

Korábban, 2015-ben Böjte Csaba gyermekotthonában élőknek gyűjtöttek támogatást, 2017-ben Mozgasd meg a lelked! szlogennel rendeztek adománygyűjtő futást, tavaly pedig már az Egy vérből vagyunk szlogen alatt tettek meg ötszáz kilométert a kárpátaljai árvákért. Gui Angéla megjegyezte, az adománygyűjtés már a futás előtt megkezdődik, és a célba érkezéssel sem ér véget.

A jótékonysági futás június 21-én indult a Vereckei-hágótól, az ultrafutók június 25-én, kedden, délelőtt tíz órakor érkeznek Egerbe a városháza elé, amelynek üvegtermében délelőtt tíz és délután két óra között várják a véradókat. Az első huszonöt donor páros belépőt kap az Egri Termálfürdőbe, továbbá mindenki, aki véradásra jelentkezik egy exkluzív fáklyás kazamata-vezetésen vehet részt július 1-jén az egri várban.

Mint írták, a nyári időszakban különösen nagy szükség van a vérre. Egy átlagos napon általában 1600–1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben a nagy meleg, a szabadságok, és a sokakat érintő allergiaszezon miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában