LABDARÚGÁS

2019.06.21. 17:01

Szentmarjay stadion: többe kerül a felújítás

A meglévő lelátó bontása után a hazai szektor 640 négyzetméteres lesz.

B. Cs.

Olyan lelátót terveznek építeni, amely 3012 nézőt képes fogadni Fotó: Huszár Márk

Megkezdődik az egri Szentmarjay Tibor Városi Stadion rekonstrukciója a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. kivitelezésében. A beruházás mintegy 3,7 milliárd forintból valósul meg – hozta nyilvánosságra a magyarepitok.hu portál. Azt, hogy pontosan mikor látnak a munkálatokhoz a létesítményben, nem szerepel az írásban, az viszont igen, hogy „a tulajdonos a jelenlegi stadiont szeretné korszerűsíteni, melynek célja az NB II-es mérkőzések rendezésének lehetősége.” Ennek megfelelően egy új fejépületre, valamint a lelátók újjáépítésére van szükség.

Olyan lelátót terveznek építeni, amely 3012 nézőt képes fogadni Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A meglévő lelátó bontása után a hazai szektor 640 négyzetméter, a vendég szektor pedig 310 négyzetméter nagyságú lesz. A korábban 2,4 millióra tervezett beruházás részeként létrehoznak egy 3012 férőhelyes lelátót, egy 222 férőhelyes parkolót, 60 fős öltözőt, VIP termeket, büféket és jegypénztárat, valamint egy orvosi, illetve dopping ellenőrző helységet is.

Az egri önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítményben az élőfüves játéktér és az azt körülvevő atlétikai pálya 2017-ben 350 millió forintból újult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában